ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Ann-Louise Hakalax från Kimitoön är månadens danselev i maj

By 15.5.2018 No Comments

Månadens elev i maj är Ann-Louise Hakalax, 19 årig abiturient från Kimitoön. Ann-Louise har dansat 15 år i Arkipelag med modern dans som sitt huvudämne och dans-improvisation och koreografi som biämne.

– Det bästa med dansen är en kombination av träningarnas mångsidighet, ”disciplin” och frihet. Kombination av fysisk ansträngning och koncentration är mycket avkopplande, berättar Ann-Louise.

– Dansen som hobby har lärt mig känna mig själv, den har gett självförtroende och scenvana, och naturligtvis har jag fått bättre koordination, balans, styrka och taktsinne

Ann-Louise får i vår avgångsbetyg från dansens fördjupade studier. Vad har motiverat henne att fortsätta dansa aktivt så många år?

– Dansen har blivit en livstil för mig. Jag har länge vetat att danslektionerna och uppvisningar ger mig mycket och under den senaste tiden har jag också förstått att jag mår bra just på grund av dansen.

Ann-Louise dansar huvudrollen i Kimitoöns dansarnas danspjäs Kejsarens nya kläder. Danspjäsen visas på Kimitoön ännu en gång på torsdagen 17.5 kl. 18.