Skip to main content
ArkipelagMusiikkiKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelag-viikko tarjoaa entistä enemmän omia teoksia

By 2.3.202322 maaliskuun, 2023No Comments

Musiikkiopisto Arkipelag tarjoaa taas kaikilla alueillaan oppilaille ja muulle yleisölle upean kulttuurikimaran musiikin ja tanssin parissa Arkipelag-viikolla 20.–26.3. (vko 12). Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja ne ovat avoimia myös muille kuin Arkipelagin oppilaille.

Tänä vuonna ohjelmassa on mukana entistä enemmän toivottuja omien opettajien ja oppilaiden esiintymisiä. Niitä edustavat Satukonsertti Puolukkavarvas, Luola soi -kävelykonsertti sekä tanssia ja elävää musiikkia yhdistävä Above.

Satukonsertti Puolukkavarvas pohjautuu Arkipelagin oppilaan, Ella Pohjanheimon lauluihin, jotka hän sävelsi Johanna Venhon runojen pohjalta ollessaan 12-vuotias. Kaksikielinen, draamallinen konsertti soveltuu 9-vuotiaille ja sitä nuoremmille. Puolukkavarvas esitetään kaikilla paikkakunnilla, Kaarinan esitys kuitenkin poikkeaa sisällöltään muiden paikkakuntien näytöksistä, se on tiiviimpi, lyhyempi konserttiversio, jossa on vähemmän draamallisia elementtejä.

Luola soi on viime vuoden konseptia mukaileva, mutta sisällöltään uusi n. 25 minuutin mittainen, mystinen kävelykonsertti Paraisten Luolassa perjantaina 24.3. Lähtöjä on yhteensä 5 kpl (klo 16.30, 17, 17.30, 18 ja 18.30) ja jokaiseen mahtuu yhteensä n. 18 osallistujaa. Viime vuonna kaikki lähdöt tulivat täyteen, joten konserttiin kannattaa ilmoittautua ajoissa. Luolassa on hämärää, joten tapahtumaa ei suositella huononäköisille tai pimeää pelkääville. Kävelykonserttiin on ennakkoilmoittautuminen.

Kolmas Arkipelagin oma ohjelma on suurteos Above. Turun Sigyn-salin lavalla torstaina 23.3. klo 18.30 nähdään kuusihenkinen orkesteri sekä neljän koreografin tanssiteoksia, joissa esiintyy kymmeniä tanssioppilaita Kaarinasta, Kemiönsaarelta ja Paraisilta. Teoksen musiikin on säveltänyt Arkipelagin musiikkitaito-opettaja Roope Kivimaa. Ennen konserttia on mahdollisuus tutustua konservatorioon ja ammattiopintoihin klo 17.30 alkavalla kiertokävelyllä. Kemiönsaarelaisille oppilaille on tarjolla bussikyyti konserttiin.

Aboven lisäksi Turussa on lisäksi tarjolla kaksi muuta tapahtumaa, joissa nähdään ja kuullaan Arkipelagin oppilaita. Arkipelagin harpistit esiintyvät Lasten musiikkijuhlien Soitinesittelykonsertissa Sigyn-salissa tiistaina 21.3. klo 18 sekä Musiikillinen puuhapäivä Mestarinkadulla -tapahtumassa lauantaina 25.3. klo 12–15.

Sibelius-Akatemiasta meillä vierailevat Tuuli Raitio (viulu), Iida Ranta-Nilkku (käyrätorvi) ja Emmi Vesterinen (piano) esittävät Metsään! kamarimusiikkikonsertin torstaina 23.3. sekä Paraisilla klo 16.30 että Kaarinassa klo 18.30. Konsertin nimi juontaa juurensa romantiikan ajan kamarimuusikin helmestä: Johannes Brahmsin triosta käyrätorvelle, viululle ja pianolle. Kerrotaan, että ensimmäisen osan teeman Brahms keksi ollessaan kävelyllä keväisessä metsässä.

Viikon liikunnallisempaa antia tarjoavat tanssijoille suunnatut Paritanssin perusteet 7–10-vuotiaille -kurssi Paraisilla keskiviikkona 22.3. sekä Kaarinan Viulujooga. Maanantaina 20.3. järjestettävässä viulisti, joogaohjaaja Ilana Gothonin joogakonsertissa jäädään viipyilemään ehdotettuihin Yin-jooga-asentoihin viulumusiikin soidessa. Konsertissa kuullaan Gothonin soittamina katkelmia J.S. Bachin viulu- ja alttoviulu sonaateista sekä partitoista, sekä klassisen viulurepertoaarin lisäksi myös tuttuja kansansävelmiä ja lauluja, ooppera-aarioita tai vaikka iskelmiä maan ja taivaan väliltä viululla ja alttoviululla soitettuna. Viulujoogaan on ennakkoilmoittautuminen.

Lämpimästi tervetuloa viettämään tanssin ja musiikin täyteistä viikkoa. Arkipelag-viikolla konsertti- ja esitysvierailut korvaavat viikon tavalliset soitto-, tanssi- ja muskaritunnit.

Arkipelag-viikon ohjelma paikkakunnittain »