Skip to main content
ArkipelagMusiikkiKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelag-viikko täynnä kulttuurielämyksiä

By 11.3.2024No Comments

Upeita kulttuurielämyksiä sisältävä Arkipelag-viikko tulee taas!

Yleisön pyynnöstä viikon esiintyjäkaartissa on enenevässä määrin opiston opettajia ja jonkin verran myös opiston oppilaita. Mimmit muskaria lukuunottamatta kaikki tapahtumat ovat avoimia myös muille kuin opiston oppilaille. Tervetuloa nauttimaan Paraisilla, Kaarinassa ja Kemiönsaarella!

Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Viikon ohjelma paikkakunnittain »

Perheen pienimmille

Kemiönsaarella alle 9-vuotiaille on tarjolla Musiikkisatu Vaarin kinnas keskiviikkona 20.3. Se kertoo suloisella tavalla metsään pudonneeseen kintaaseen eksyneitten eläinten yhteisestä hetkestä. Nina Mickelson pohjustaa ruotsiksi nauhalta kuultavan suomenkielisen tarinan ja visualisoi sen yhdessä Pia-Maria Björkmanin kanssa pehmolelut apunaan.

Paraisilla ja Kaarinassa lapsille on vieraileva esitys Mimmit muskari tiistaina 19.3. Pauliina Lerchen, (laulu, harmonikka ja kantele) ja Kaisa Leskisen (laulu) konsertista ei menoa ja meininkiä puutu. Mukaansatempaavassa konsertissa lapset pääsevät mukaan laulaen ja leikkien livemuskariin. Konsertissa on mukana salaperäinen Mimmipussi, joka avautuu laulun ja leikin avulla. Mimmit muskari on tarkoitettu ainoastaan Arkipelagin omille oppilaille.

Tanssin ystäville

Viikon isoin ohjelmakokonaisuus on vierailevien taiteilijoiden ja Arkipelagin omien tanssioppilaiden yhteisteos Arkipelag goes Tango Escape. Tangomusiikin siivittämä tarinallinen tanssiteos liikkuu argentiinalaisen tangon ja nykytanssin rajapinnassa. Musiikista vastaa trio Heerman-Sandås-Rantala joka tarjoilee Piazzollan tango nuevoa ja perinteisempää argentiinalaista tangoa. Lavalla nähdään kuusi vierailevaa tanssijaa Pulupolssi kollektiivista sekä Arkipelagin Nykytanssi 6–8-ryhmä. Arkipelagin tuottaja Milla Rauman ideoima teos ottaa tangon tosissaan, mutta samalla suhtautuu siihen lämpimällä huumorilla. Esitys nähdään Paraisilla pe 22.3. ja Kemiönsaarella la 23.3.

Kaarinassa tanssia nähdään Romanttisia kevätsäveliä -konsertissa tiistaina 19.3. Solveig Ekholm ja Nadja Wuolio tanssi-improvisoivat Markus Ollilan soolopianon tahtiin Kaarina-salissa. Myös Outi laakion laulua kuullaan illan aikana.

Tanssi-improvisaatiota nähdään myös Luola soi -kävelykonsertissa torstaina 21.3, jossa varjojen valtiattarena vierasjoukkoa johdattaa tänä vuonna Katariina Gonzalez. Kahtena vuonna ”loppuunmyytyyn” kävelykonserttiin kannattaa varata paikka ajoissa, jos mielii mukaan. Esitykseen on viisi lähtöä, kuhunkin mahtuu n. 18 osallistujaa. Ennakkoilmoittautuminen »

Musiikkia moneen makuun

Tiistain Romanttisia kevätsäveliä -konsertissa Kaarina-salissa Markus Ollilan soolopiano ja Outi Laakion laulu tuovat tuulahduksen romantiikkaa tuikitavalliseen tiistai-iltaan. Konsertissa kuullaan mm. Merikantoa, Kuulaa ja Sibeliusta.

Duo Arkipelagin Visa Turunen (huilu) ja Tuomo Tirronen (kitara) Roses Musicales -kamarimusiikkikonsertissa kuullaan ranskalaisten säveltäjämestareiden Godardin, Poulencin ja Ibertin musiikkia. Ohjelmassa myös Kaarinalaisen Pauliina Isomäen sarjan ”ruusuja” jotka ovat saaneet innoituksensa Arboretumin ruusukokoelmista. Konsertin päättää Paul Svobodan Suomalainen sarja kansansävelten inspiroimissa tunnelmissa. Konsertit Kemiönsaaren Ullmans Villassa torstaina 21.3. ja Kaarina-salissa perjantaina 22.3.

Torstain 21.3. Luola soi -kävelykonsertti Paraisilla on tietenkin myös musiikillinen elämys. Luolan varjoisilla käytävillä esiintyvät Saana Iljin, Josefin Kavén (piano), Toni Isokivi (trumpetti), Riikka Lehtimäki, Johanna Schwela (viulu), Samuli Paavilainen (sello) ja Anna Pohjola, (alttoviulu). N. 20 minuuttia kestävässä konsertissa siirrytään pisteeltä toiselle hämärässä, joten konserttia ei suositella pimeää pelkääville tai liian pienille lapsille.

Myös Arkipelag goes Tango Escapeä voi mennä katsomaan musiikillisen kiinnostuksen johdattamana Antti Heerman, Henrik Sandås ja Olli Rantala ovat useita musiikin genrejä hallitsevia virtuooseja. Harmonikan sukuista bandoneónia soittava Henrik Sandås on viime aikoina kiertänyt Suomea ja Eurooppaa sinfoniaorkestereiden solistina, hän on myös useiden tango nuevo -kokoonpanojen ydinjäsen. Antti Heerman on huomattavan monipuolinen viulutaituri ja Otra Vez -kvintetin perustajajäsen, joka on kotonaan niin tangon, jazzmusiikin kuin klassisen viulumusiikinkin parissa. Bassotaiteilija Olli Rantala on esiintynyt laajalti mm. pianisti Kari Ikosen trion ja etnofuusio-kokoonpano Tsuumi Sound Systemin kanssa.

Oppilaiden esiintymisiä
Varaslähdön Arkipelag-viikkoon ottaa harppuoppilaiden konsertti Kaarina-talon aulassa jo Arkipelag-viikkoa edeltävän viikon maanantaina 11.3. Arkipelagin harpistit esiintyvät yhdessä Turun konservatorion harpistien kanssa Tulkoon kevät ja lempeät tuulet -konsertissa.

Arkipelagin bändit soittavat Gazan lasten hyväksi maanantaina 18.3. Ravintola Hunger & Törstissä Paraisilla. Konserttiin on vapaa pääsy ja lahjoittaminen on vapaaehtoista. Konsertin tuotot menevät lyhentämättöminä Unicefille. Lahjoittaa voi myös suoraan keräyssivun kautta »

Kemiönsaarella Soita se itse -konsertissa lauantaina 23.3. esiintyy oppilaita, mutta konsertti ottaa myös yleisöä mukaan. Konsertin ja avoimien ovien tarkoituksena on antaa yleisölle mahdollisuus tutustua soittimiin ja päästä kokeilemaan niitä. Vierailijat voivat halutessaan myös varata ennakkoon 15 minuuttia kestävän soittotunnin, jotta pääsevät kokemaan miltä musiikkiopistossa opiskeleminen oikeasti tuntuu. Soitinvaihtoehdot ovat piano, poikkihuilu, nokkahuilu, viulu, sello, trumpetti, kitara, laulu. Varaukset brektor@arkipelagmusik.fi.