Skip to main content
ArkipelagMusiikkiKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelag-viikon ohjelma on julkaistu

By 17.2.202216 maaliskuun, 2022No Comments

Viikolla 12, eli 21.–27.3.2022 Arkipelagissa vietetään perinteistä Arkipelag-viikkoa, jonka aikana oppilaat saavat osallistua ammattitaiteilijoiden konsertteihin ja esityksiin. Yleisön roolissa oleminen on osa taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmaa, lisäksi Arkipelag haluaa osaltaan olla tarjoamassa laadukasta kulttuuritarjontaa alueillaan.

Viikko alkaa maanantaina 21.3. Kaarinan kirkossa järjestettävällä viulisti Hanne Lundin ja pianisti Minna Niinimaan kamarimusiikkikonsertilla. Konsertin ohjelmistossa on Beethovenin sonaatti nro 8, josta löytyy löytyy sekä säpäkkää särmää että herkkää melodiaa sekä Brahmsin sonaatti nro 3, jossa on sentimentaalisuutta sekä vauhdikasta tarantella-rytmiikkaa.

Tiistaina konserttiviikko jatkuu alakouluikäisille ja sitä nuoremmille suunnatulla Tuubakimalainen-lastenkonsertilla, joka nähdään päivän aikana kolmeen kertaan, eli Kemiönsaarella Villa Landessa koululaisnäytöksenä klo 10, sekä Arkipelagin oppilaille avoimena yleisönäytöksenä Kaarina-talossa klo 16.15 ja Paraisilla opiston salissa klo 19. Tuubansoittaja Harri Lidslen ja pianisti Matti Hussin lastenkonsertissa on mukana tuttuja suosikkeja ja ehkä myös kaksi vitsiä.

Tiistaina on ohjelmaa myös tanssioppilaille. Tanssitaiteilija Jonna Aaltonen ohjaa yli 12-vuotiaille tanssioppilaille Carl Knif Companyn Sessions -esityksen materiaaliin perustuvan tanssityöpajan Paraisilla. Työpajaan on ennakkoilmoittautuminen, laita sähköpostia osoitteeseen solveig.ekholm@arkipelagmusik.fi.

Tanssia edustaa keskiviikon tulinen Flamenco Visions -esitys, jossa espanjalainen flamencotanssi ja -musiikki sekä videotaiteen moderni visuaalisuus kohtaavat. Näyttävä kokonaisuus vakuuttaa teknisellä taituruudellaan, voimakkaalla tunneilmaisullaan sekä rikkaalla rytmiikallaan. Myös flamenco-esitys nähdään kaikilla kolmella paikkakunnalla, Kemiönsaarella Villa Landessa koululaisnäytöksenä klo 10, sekä Arkipelagin oppilaille avoimena yleisönäytöksenä Kaarina-talossa klo 16.15 ja Paraisilla kaupungintalon valtuustosalissa klo 19.

Torstaina 24.3. Paraisten Jazz Café AXO:ssa järjestettävässä levyraadissa on esillä arkipelagilaisten osaamista. Levyraadissa kuunnellaan ja keskustellaan kappaleista, joiden tekijät liittyvät tavalla tai toisella Musiikkiopisto Arkipelagiin. Musiikintekijät voivat olla opettajia, oppilaita, tai opistolaisten sidosryhmiä. Kappaleiden takana olevia henkilöitä ei paljasteta, ennen kuin tuomaristo on antanut palauteensa. Tuomareina toimivat muusikko Petri Haapasalo, säveltäjä, kuoronjohtaja Ulf Långbacka sekä harrastajamuusikko, musiikkia opettava luokanopettaja Liisa Saksman.

Perjantaina päästään rauhoittumaan Kemiönsaaren Aamospuiston koulussa järjestettävässä joogakonsertissa klo 18 alkaen. Huilujooga on joogaohjaaja Cecilia Weckströmin ohjaama rauhallinen, venyttelevä Yin-joogatunti, jota Arkipelagin opettajat, Nina Källberg ja Lina Källberg säestävät huilulla ja pianolla.

Myös Paraisilla päästään näkemään ja kuulemaan Arkipelagin omien opettajien osaamista perjantain Luola soi -kävelykonsertissa, jossa varjojen asukki johdattaa konserttivieraita eteenpäin luolan syvyyksiin kuulemaan musiikkia ja katsomaan tanssia. Konserttiin mahtuu vain rajallinen määrä yleisöä ja sinne on ennakkoilmoittautuminen (ke 23.3. mennessä) »

Viikko päättyy sellisti ja mezzosopraano Seeli Toivion Sellon ja laulun iltaan sunnuntaina Kemiön kirkossa klo 18. Tunnin mittaisen konsertin ohjelmassa kuullaan J. S. Bachin sellosarjoja ja kauniita lauluja, mm. Toivo Kuulaa ja Oskar Merikantoa. Toivio säestää laulut yli 200-vuotiaalla sellollaan.

Konserttivierailut korvaavat tavalliset tunnit, eli viikolla ei järjestetä opetusta, ellei opettaja siitä erikseen ilmoita. Tuubakimalaista ja Flamenco Visions -esitystä lukuunottamatta konsertteihin ovat tervetulleita myös muut kuin Arkipelagin oppilaat.

Arkipelag-viikon ohjelman paikkakunnittain löydät Tapahtumat-sivulta »