Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelagilaiset tanssivat palkinnoille Show your dance by Cailap -kisassa

Arkipelagin tanssijat menestyivät hienosti Lahjan tyttöjen järjestämässä Show your dance by Cailap -tanssikilpailussa. Videokilpailu striimattiin lauantaina 29.1.

Danceg1irls -kisaryhmän trio Demi Hellsberg, Brianna Sandell ja Lina Nygren nappasi Juniorit 1 pienryhmät-sarjan ensimmäisen sijan tanssilla Master Heroes (kor. Nadja Wuolio). Kolmikon mielestä Master Heroes-tanssia on ollut hauska tehdä alusta asti, koska se on niin monipuolinen ja vauhdikas, ja paranee jatkuvasti.

Kerttu Aho ja Emmi Kanerva ottivat ensimmäisen sijan Juniorit show duo -sarjassa tanssillaan Sinä minussa (kor. Hanna-Riikka Nordman).
– Olemme enemmän kuin onnellisia, että onnistuimme tuomaan koreografian sanoman esiin videon muodossa. Teos kertoo kauniin tarinan siskosten kasvusta omiin suuntiinsa, vaikka juuret pysyvätkin ikuisesti yhtenä, tanssijat kertovat.

Lotta Bergman ja Aino Miiluniemi ylsivät toiselle sijalle samassa sarjassa uudella tanssilla Twisted sister (kor. Nadja Wuolio).

Lisäksi Saga Heleniuksen tanssi Maailman vahvin tyttö (kor. Solveig Ekholm) sijoittui toiselle sijalle Lapset show soolo -sarjassa.

Emmi Kanervan soolo Kuuntele. Luonto puhuu… (kor. Hanna-Riikka Nordman) ylsi kolmannelle sijalle kisan suurimmassa Juniorit show soolo -sarjassa. Sarjaan osallistui yhteensä 28 tanssia. Hanna-Riikan koreografia on kannanotto ilmastonmuutokseen.

– Jos nykyinen elämäntapamme jatkuu tällaisena, niin perustarpeidemme kuten ruoan, veden ja energian saanti vaikeutuvat entisestään. Ratkaisuilla on kiire. Teos Kuuntele. Luonto puhuu… ottaa kantaa ilmastokriisiin ja pyrkii herättämään tanssin avulla kuvan ympäristöstä, joka vaikeroi ja on muuttumassa ihmiselle elinkelvottomaksi. Vielä ei ole myöhäistä, mutta nyt sinun ja minun on kuunneltava, koska luonto puhuu, Hanna-Riikka kertoo.

Myös muut Arkipelagin tanssijat olivat tehneet hienoa työtä videoidensa kanssa, ja saivat hyviä pisteitä. Kaikki kuitenkin odottavat kovasti pääsevänsä pian esiintymään ihan oikean yleisön edessä.