Skip to main content
ArkipelagMusiikki

Arkipelagin entisen oppilaan musiikkia tarjolla Paraisilla

Perjantaina 4.3. klo 19 päästään kuulemaan Arkipelagin entisen oppilaan, Julia Anderssonin säveltämää musiikkia Paraisten kaupungintalossa pidetyssä konsertissa.

Säveltäjä, pianisti Anderssonin lisäksi konsertissa esiintyy muitakin arkipelagilaisia, sillä ykkösviulistina ja sellistinä soittavat Arkipelagin opettajat, Johanna Schwela ja Samuli Paavilainen. Kakkosviulua puolestaan soittaa Katriina Rainio ja alttoviulua Katariina Sallinen.

– Julia otti yhteyttä ihan tammikuun alussa kysyen olisiko minulla mahdollisesti valmista kvartettiporukkaa joka voisi tulla soittamaan hänen sävellyskonserttiinsa maaliskuussa Paraisilla, Arkipelagin viuluopettaja, viulisti Johanna Schwela kertoo.

– Kysyin luottoporukaltani ja heille sopi, joten saimme nuotit ja äänidemot sähköpostiin materiaaliin tutustumista varten ja pidimme treenit. Oli todella kivaa soittaa yhdessä ja Julian sävellykset ovat hienoja.

Paraisilta kotoisin oleva Andersson on monipuolinen ja intohimoinen muusikko joka on aktiivinen monissa eri suomenruotsalaisissa kokoonpanoissa ja musiikkikonteksteissa. Hän on Arkipelagin entinen oppilas (vuosina 2003–2013), joka jatkoi piano-opintojaan sekä klassisella että pop/jazz-puolella Pietarsaaren Novia ammattikorkeakoulussa. Musiikkiaan Andersson kuvailee moderniksi tai neoklassiseksi musiikiksi pianolle ja jousille.

Kolmen viime vuoden aikana Andersson on julkistanut musiikkiaan digitaalisesti. Kappaleella ’Sleepy Meadows’ on yli 6 miljoonaa kuuntelukertaa Spotifyssa. Tässä konsertissa hän esiintyy ensimmäistä kertaa jousikvartetin kanssa sekä uusilla että vanhemmilla sävellyksillä.

Konsertti on Paraisten kaupungin kulttuuritoimen järjestämä.