ArkipelagParainen Tanssi

Arkipelagin kisaryhmä Dance Gir1s Kuopioon ja Ouluun

By 18.3.2020No Comments

Musiikkiopisto Arkipelagin paraislainen Dance Gir1s -tanssiryhmä on valittu esiintymään Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin Tanssioppilaitokset On Stage -tapahtumassa 10.–12.6. sekä Oulun Arktiset askeleet -tapahtumassa 10.–13.9.

Jo pari vuotta yhdessä tanssineessa Dance Gir1s -kisaryhmässä on yhdeksän 10–13-vuotiasta tyttöä. Ryhmän lajit ovat showtanssi ja baletti.

– Showtanssi sisältää eri lajeja, tämänhetkiset showkoreografiat ovat jazztanssipainotteisia, tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo.

Kesäkuussa järjestettävä Kuopio Tanssii ja Soi on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä Suomen merkittävimmistä kansainvälisistä tanssitapahtumista. On Stage-konseptin avulla, tapahtuma tarjoaa esiintymismahdollisuuksia myös nuorille tanssin harrastajille. Tänä vuonna katselmukseen tuli hakemuksia lähes seitsemänkymmentä, joiden joukosta esiintymään valittiin 17 ryhmää. Musiikkiopisto Arkipelagin Dance Gir1s esiintyy Kuopiossa perjantaina 12.6.

Arktiset Askeleet siirsi korona-viruksen vuoksi tapahtuman maaliskuulta syyskuulle. Esiraati valitsi 101 teoksen joukosta 43 teosta esiintymään Oulussa, näiden joukossa Musiikkiopisto Arkipelagin Dance Gir1s. Arviointiraati koostui tanssin ammattilaisista ja tanssinopettajaopiskelijoista. Tapahtuma on Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksen ja Oulun läänin Tanssialan Tuki ry:n järjestämä.

Dance Gir1s esiintyy tapahtumissa Solveig Ekholmin tekemällä koreografialla Välitunnilla. Ekholm tekee kisaryhmien koreografioiden ja valmennuksen suhteen tiivistä yhteistyötä myös kahden muun Arkipelagin tanssinopettajan, Katariina Gonzalezin ja Nadja Ekholmin kanssa.

– Välitunnilla-koreografia käsittelee harmillisen monelle tuttua teemaa, kiusaamista. Toivottavasti se vaikuttaisi osaltaan siihen, että kiusaamistilanteisiin löytyisi positiivisia ratkaisuja, Solveig Ekholm pohtii.