Skip to main content
ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelagin kisaryhmä MinimiDancers Valtakunnalliseen balettikilpailuun

By 11.1.2018No Comments

Musiikkiopisto Arkipelagin Paraisilla toimiva kisaryhmä MinimiDancers on valittu Valtakunnalliseen balettikilpailuun. Balettipedagogit Ry:n järjestämä kilpailu edustaa baletin alle 20-vuotiaiden Suomen kovinta huippua. MinimiDancersin Pienten kananpoikien tanssi (kor. Solveig Ekhom) pääsi kahdenkymmenen kilpailuteoksen joukkoon videokarsinnan perusteella. Valtakunnallinen balettikilpailu järjestetään Helsingissä Aleksanterin Teatterissa 27.–28.1.2018.

Pienten kananpoikien tanssin vahvuus on sen teemaan sopiva, upeasti kehittyvä liikekieli sekä humoristtinen ote. Ryhmä toivoo näiden asioiden tekevän vaikutuksen myös Helsingissä, mutta tuumaa kuitenkin, että korkeatasoiseen kilpailuun pääseminen on voitto jo itsessään.

MinimiDancersin tanssijat ovat iältään 11–13-vuotiaita. Jokainen heistä on ehtinyt tanssia leikki-ikäisestä asti, joten harrastusvuosia on takana jo huimasti. Kisaryhmä aloitti vuoden 2016 syksyllä ja ydinryhmä on ehtinyt jo hitsaantua hyvin yhteen. Yhteishenki kasvaa entisestään kisamatkoilla yhteisten kokemusten myötä. MinimiDancersin Pienten kananpoikien tanssi hurmasi yleisöä ja tuomareita jo viime vuonna. Helmikuussa 2017 Kajaanin Uudet tanssit -katselmuksessa se voitti 500 euron arvoisen palkinnon. Pienten kananpoikien tanssi valittiin myös isoon, valtakunnalliseen Nuori kulttuuri Moves -tanssitapahtumaan Rovaniemelle aluekarsinnan kautta.

Balettikoreografian lisäksi MinimiDancersin ohjelmistoon kuuluu myös nykytanssikoreografia Ensimmäinen lento, joka on Solveig Ekholmin ja Katariina Gonzalezin yhteisteos Harry Potter -teemalla. Näiden kahden teoksen voimalla MinimiDancers aikoo valloittaa Suomea eri tanssikilpailuissa. Tähtäimessä ovat kilpailut ainakin Oulussa, Helsingissä, Tampereella ja Kuopiossa.

Arkipelagilaisia on nähty aiemminkin myös Valtakunnallisessa balettikilpailussa. Vuonna 2010 nähtiin nykybalettikoreografia Pas de Tarantella ja 2017 Valkoinen. Molemmat ovat Solveig Ekholmin koreografioita. Valtakunnallinen balettikilpailu on maan ainoa klassiseen balettiin keskittyvä kilpailu.

Kuvassa vasemmalta ylhäältä: Sonja Sievänen, Hilla Pennanen, Emily Österlund, Emmastiina Sainio, Nea Meyn, Eeva Hyvärilä.
Vasemmalta alhaalta: Kajsa Lindström, Miljamarja Hänninen, Andréa Wanström.