Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelagin tanssijat pärjäsivät EM-tasolle asti

By 6.6.20212 elokuun, 2021No Comments

Kevään osittaisesta etäopetuksesta huolimatta Musiikkiopisto Arkipelagin tanssijat pärjäsivät upeasti ja pokkasivat mitaleita ja kunniamainintoja kevään tanssikilpailuissa ja -tapahtumissa. Ensimmäistä kertaa Arkipelagilaiset pääsivät tanssimaan jopa EM-tasolla.

Show Your Dance by Cailap -tanssikilpailussa 16.5. Emmi Kanerva ja Kerttu Aho kilpailivat junioreiden duo -sarjassa koreografialla Sinä minussa ja kertoivat koskettavan tarinan kultamitalin arvoisesti. Emmi kanerva tanssi kultamitalin kotiin myös soololla herkän uteliaasta Viidakkotytöstä. Molemmat koreografiat ovat Hanna-Riikka Nordmanin käsialaa.

Kaksipäiväinen Pyörre-tanssitapahtuma 29.–30.5. toi ensimmäisenä tapahtumapäivänä Taimi Laineelle kunniamaininnan hänen omasta koreografiastaan Lost Love (apuna Solveig Ekholm ja Ellen Kronberg) nuorten soolot -kategoriassa. Myös Arkipelag Juniorsin Lapsen mieli (kor. Hannar-Riikka Nordman) nappasi kunniamaininnan huiman herkällä tulkinnallaan lapsen aidosta tavasta elää hetkessä.

Sunnuntaina kunniamainintoja saivat lasten soolo -sarjassa Emmi Kanervan Viidakkotyttö ja lasten duo -sarjassa Kerttu Ahon ja Emmi Kanervan Sinä minussa. Lisäksi nuorten isot ryhmät -sarjassa molemmat Arkipelagista osallistuneet tanssit Danceg1rlsin Ähäkutti sekä Minimidancersin Kulovalkea (molemmat kor. Nadja Wuolio, apuna Solveig Ekholm ja Katariina Gonzalez) saivat kunniamaininnat.

– Nämä tuntuvat isoilta saavutuksilta erityisesti siksi, että meidän Danceg1rls oli koko sarjan nuorin ryhmä, Kulovalkea-teosta puolestaan treenattiin etäopetuksessa koko kevät, tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo. – Se oli hurja haaste. Vasta kaksi viikkoa ennen kisoja päästiin lähiopetukseen ja saatiin yhdistää kokonaisuus. Muut tanssijat ovat nuorempia, joten heidän kanssaan saimme iloksemme treenata koko kevään lähiopetuksessa lähes tavalliseen tapaan.

Arkipelagin tanssijat kisasivat toukokuussa myös EM-tasolla. Valtavan hienosti menestyneet Emmi Kanervan Viidakkotyttö ja Emmi Kanervan ja Kerttu Ahon duo Sinä minussa läpäisivät Finnish Dance Organization (FDO):n videokarsinnan ja saivat kisata yhtenä Suomen edustajana kansainvälisessä The International Dance Organization (IDO):n Continent vs Continent -kilpailussa. Kisa esitettiin Northern European Performing Arts livestriiminä IDO-Dance TV:ssä lauantaina 29.5.

Kaikki kevään tanssikilpailut järjestettiin striimikilpailuina.