ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Arkipelags elever dansade hem priser i november

By 25.11.2019 No Comments
Musikinstitutet Arkipelags dansare skördade framgång i Estradi och Dancestation -danstävlingarna i november.
Tävlingsgruppen DanceG!rls fick andra pris i Estradi i Helsingfors 16-17.11 i kategorin för showdans och balett med sina koreografier Ähäkutti och Välitunnilla. Gruppen deltog i serien smågrupper för barn.
Den andra tävlingsgruppen MinimiDancers fick i sin tur med sin koreografi Selätys ett hedersomnämnande i kategorin showdans i serien stora grupper för juniorer.
Arkipelags dansare klarade sig även i serien för solodans. Eeva Hyvärilä fick första pris i serien solokombination med sin Svansjön-variation. Wenla Kurvinen fick i samma serie tredje pris med sin variation ur Giselle -baletten. Brianna Sandell tog andra pris i kategorin balett för barn och Sonja Sievänen tredje pris i juniorbalett. Förutom det fick Eeva Hyvärilä även ett hedersomnämnande vilket delades från alla lördagens solon och variationer!
Även i Dancestation i S:t Karins 2-3.11 placerade sig Arkipelags dansare fint.
Huvudpriset, dvs. pokalen i kategorin jazz- och showdans gick till Arkipelags show -fortsättningsgrupp med koreografin Elastic Heart. Pokalen i street -serien gick till streetgruppen  för 7-12 -åringar med Täydellinen päivä.
Kajsa Lindström fick ett diplom i serien egna danser med sitt solo Stormwind.Myrskytuuli och tävlingsgruppen MinimiDancers fick diplom i serien balett och karaktär med koreografin Umbrella.
I nutida dans fick trion Lotta LallIsabelle Vikman och Wilma Sundqvist och MinimiDancers ett diplom med koreografierna Playground och Selätys.
Förövrigt delade Heili Aalto balettskolas elever ett extra pris för ett balettnummer. Priset fick Eeva Hyväriläs variation av Svansjön.