ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Dansare och konståkare förenar sina krafter i Pargas

Musikinstitutet Arkipelag och Parsport rf konståkning förenar sina krafter och ordnar i november 2020 en dans-konståkningsföreställning för hela familjen i Pargas ishall. En del av isen täcks med ett dansgolv, som möjliggör att båda grenarna kan vara på samma estrad.

-Målet med projektet är att kombinera två för varandra helt olika konstgrenar, skapa samarbete och nya vänskaper. Konståkarna får möjlighet att bekanta sig med dansvärlden och tvärtom, berättar Musikinstitutet Arkipelags rektor Jenni Uimonen.

Som bäst skrivs manuskriptet till Isprinsessan. Arkipelags danslärare Solveig Ekholm skriver sagan tillsammans med konståkningens styrelsemedlem Sara Troberg. Sagan inspireras av filmen Frozen och Snödrottningen -sagan. Även koreografiarbetet pågår redan, vid sidan om distansundervisningen.

– Huvudrollinnehavaren heter Greta och sagan handlar om klimatförändringen, avslöjar Solveig Ekholm.

Isprinsessan förevisas på lördag och söndag 28-29.11.2020. Båda dagarna har en dag- och kvällsföreställning. Allt som allt får man på isen se ca. 250 danselever, 40 skridskoåkare och musikelever.

Man ansökte om bidrag från flera fonder och stiftelser och erhöll bidrag från fem olika.

– Vi är mycket glada över bidragen som försäkrar förverkligandet av projektet. Med hjälp av dem kan vi göra en strålande show! Bidragen täcker ishallens hyra, teknik, scenografi och dräkter.

Se evenemang-sidan »