ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Eeva Hyvärilä balettikilpailuun, Umbrella Kajaani Dance -festivaalille

By 16.1.202027 tammikuun, 2020No Comments

Musiikkiopisto Arkipelagin tanssioppilas Eeva Hyvärilä valittiin Valtakunnalliseen balettikilpailuun ja opiston kisaryhmä MinimiDancers pääsi Kajaanin Uudet tanssit -koreografiakatselmukseen.

13-vuotias Eeva Hyvärilä tanssi tiensä videokarsinnan kautta Valtakunnalliseen balettikilpailuun, joka järjestetään Helsingin Aleksanterin teatterissa 1.–2.2.  Eevan ohjelmistoon kilpailussa kuuluvat soolot Pas de trois, ensimmäinen variaatio baletista Joutsenlampi ja nykybalettiteos Sunnuntai (kor. Maria Nurmela).

Valtakunnallinen balettikilpailu on Suomen ainoa klassiseen balettiin keskittyvä kilpailu, jossa lajilleen omistautuneet ja lahjakkaat lapset ja nuoret eri puolilta maata pääsevät esittäytymään kannustavan yleisön ja asiantuntevan tuomariston edessä. Kisa järjestetään joka toinen vuosi, nyt seitsemättä kertaa. Mukaan pääseminen on osoitus valtakunnallisesti korkeasta baletinopetuksen tasosta, vain kymmenen eri balettikoulun edustajia pääsi mukaan tänä vuonna. Kisassa tanssii yhteensä 35 solistia ja 19 ryhmää. Eeva on ainoa varsinaissuomalainen osallistuja.

Kisaryhmä MinimiDancersin baletti Umbrella valittiin videokarsinnan kautta 30.1.–2.2. järjestettävän Kajaani Dance -festivalin Uudet Tanssit -koreografiakatselmukseen. Aiemminkin kisoissa menestyneen koreografian ovat tehneet tanssiopettajat Solveig Ekholm ja Katariina Gonzalez.

Katselmuksen esikarsintaan saapui 191 tallennetta, joista 42 koreografiaa pääsi mukaan. Mukaan valittiin teoksia, joissa oli selkeästi uutta luova taiteellinen idea. Raati arvioi koreografioita ensisijaisesti teeman kautta; miten teoksen liikemateriaali, nimi, visuaalinen ilme ja äänimaailma tukevat valittua teemaa.

Umbrellassa ballerinat tanssivat sateenvarjojen kanssa Rihannan samannimisen kappaleen tahtiin. Tanssin erikoisuutena on, että yksi tanssijoista, Emmastiina Sainio, toimii myös laulajana. Taustalle nauhoitetun musiikin on sovittanut ja esittää pianisti Henna Linko.