10-vuotias kaarinalainen Emilia Eriksson sai tänä syksynä ensimmäiset kärkitossunsa. Niihin totuttaudutaan pikkuhiljaa harjoittelemalla torstain tunnin lopuksi, aina jos ehditään.
– Kaikkein hauskinta tanssitunneilla on kun mennään nurkasta nurkkaan. Rankinta on pitää käsiä sivuilla, toisessa asennossa, Emilia kertoo.
Emilia käy Arkipelagissa balettitunneilla kahtena päivänä viikossa. Tällä hetkellä tunneilla treenataan humoristista Oodi arkiaamuille -koreografiaa. Ryhmä on lähdössä Estradi-tanssikilpailuun Helsinkiin 10.11. Emilia muistaa jo koreografian hyvin ja se tuntuu hänen mielestään valmiilta. Koreografia esitettiin ensimmäisen kerran Liikkeellä-esityksessä Turun Sigyn salissa viime maaliskuussa.
– Emilia valittiin kuukauden tanssioppilaaksi marraskuussa, koska hän on ahkera treenaaja, jolla on kaunis baletin tyyli. Hän pystyy hienosti ottamaan opettajan korjauksia vastaan ja parantamaan suoritustaan sen mukaisesti. Tuntikäytös on muutenkin mallikasta, opettaja Katariina Gonzalez kertoo.