10-åriga Emilia Eriksson från S:t Karins fick i höst sina första tåtossor. Vi övar oss att använda dem i slutet på lektionen på torsdagen, alltid då det finns tid.

-Det allra roligaste på danslektionerna är, då vi rör oss från hörn till hörn. Det jobbigaste är att hålla händerna vid sidorn i andra positionen, berättar Emilia.

Emilia går två gånger i veckan på balettlektioner i Arkipelag. Som bäst tränar gruppen den humoristiska koreografin Oodi arkiaamulle (Ode till en vardagsmorgon). Dansgruppen är på väg till Estradi -danstävlingen 10.11 i Helsingfors. Emilia kommer redan bra ihåg koreografin, och den känns för henne färdig. Koreografin visades för första gången i Liikkeellä -förevisningen i mars i Sigyn salen.

– Emilia valdes till månadens danselev i november på grund av att hon tränar flitigt och har en fin balettstil. Hon tar emot  lärarens korrigeringar på ett bra sätt, och kan därmed förbättra sina prestationer. Hon uppför sig även mycket bra på lektionerna, berättar läraren Katarina Gontzales.