ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Gabriel nauttii koreografioiden teosta

– Tykkään tehdä omia tanssikoreografioita. Aloitan koreografian teon niin, että istun alas kynän ja paperin kanssa ja kirjoittelen ehkä tunnin verran. Sen jälkeen alan tanssia. Otan usein myös kavereita mukaan omiin proggigsiini, joskus teemme koreografiaa yhdessä, välillä teen sen itse meille kaikille, kertoo 14-vuotias kemiönsaarelainen tanssioppilas Gabriel Lindström.

Tanssi on aina ollut mieleinen harrastus, mutta viimeisen vuoden aikana siitä on tullut kaikkein tärkein harrastus.

– Tanssi on elämäni, Gabriel toteaa. – Se rauhoittaa minua. Tunnen oloni turvallisemmaksi kun tanssin.

Gabriel on tanssinut niin kauan kuin muistaa, synnyinmaassaan Thaimaassa hän tanssi jo kolmevuotiaana ja osallistui tanssifestivaaleille. Suomeen tultuaan hän alkoi tanssia Arkipelagissa.

– Käyn Arkipelagissa tanssitunneilla kaksi kertaa viikossa modernia tanssia ja tanssi-improvisaatiota. Lisäksi treenaan omalla ajallani hiphopia, breakdancea ja streetdancea. Harjoittelen kotona joka päivä. Kesäisin treenaan ulkona, talvisin sisällä omassa huoneessani. Lisäksi treenaan koulussa välitunneilla.

Gabriel valittiin Arkipelagin kuukauden tanssioppilaaksi huhtikuussa.

– Gabriel elää tanssista ja tanssille. Hän käy ahkerasti harjoituksissa sekä tanssii ja esiintyy aktiivisesti ja myös omatoimisesti ympäri Kemiönsaarta. Tämän vuoden aikana Gabriel on kehittänyt rohkeasti omaa liikekieltään ja tapaansa tanssia, kertoo tanssinopettaja Marianne Petters.