Arkipelag

Heittäydy, hullaannu ja hiljenny Arkipelag-viikon mukana

By 13.3.2019 No Comments

Maaliskuun lopulla Musiikkiopisto Arkipelagin arkeen tulee vaihtelua, kun Arkipelag-viikko pyörähtää käyntiin. Opisto järjestää tavallisen opetuksen sijaan 25.–29.3.2019 konsertteja, esityksiä ja työpajoja, joista oppilaat, opettajat ja kaikki muutkin Paraisten, Kaarinan ja Kemiönsaaren kulttuurinnälkäiset voivat ammentaa elämyksiä, uusia näkökulmia ja inspiraatiota.

Arkipelag-viikolla on poikkeuksia tavalliseen ohjelmaan, tarkista omalta opettajaltasi järjestetäänkö tuntiasi.

Kaarina

Arkipelag-viikko pyörähtää käyntiin Kaarinan Pianoaura-kilpailun palkintokonsertilla maanantaina 25.3. klo 19 Kaarinan kirkossa. Konsertissa esiintyvät Kaisa Kaartinen, Arwen Lu, Edgar Seferyan, Samuel Ahonen ja Väinö Viljanen ovat nuoria pianisteja, jotka tuomaristo valitsi konsertin tähdiksi tammikuun lopulla soitetun V Pianoaura-kilpailuun osallistuneiden joukosta.

Tiistaina Kaarinan opettajakonsertissa kuullaan kamarimusiikin makupaloja erilaisten duo- ja triokokoonpanojen soittamana musiikkiopiston tiloissa klo 18. J. Haydn, C. Cui, E. Granados ovat säveltäjänimiä, joiden teoksia kuullaan esittelyjen kera. Lyhyehkö konsertti sopii hyvin myös pienemmille kuulijoille, varsinkin, kun opettajat esittelevät konsertissa myös soittimiaan: huilua, viulua, selloa, pianoa ja kitaraa.

Keskiviikon Kuolema ja kihlaus -konsertissa Kaarinan kirkossa klo 19 kuullaan kaksi pianotriokirjallisuuden kulmakiveä: Dmitri Shostakovitsin Pianotrio nr. 2 sekä yksi osa Franz Schubertin Pianotriosta opus 100. Shostakovits omisti pianotrionsa edesmenneen ystävänsä Ivan Sollertinskin muistolle. Schubertin Pianotrio taasen esitettiin ensimmäisen kerran säveltäjän ystävän Josef von Spaunin kihlajaisjuhlissa. Näistä ”omistuksista” juontuu konsertin nimi, joka myös mukailee Richard Straussin kuuluisan sävelrunon nimeä Kuolema ja kirkastus.

Torstaina Kaarinan kirjastossa klo 18 Krista Leivon harppumusiikki ja Pia-Maria Björkmanin kerronta, laulu & huilumusiikki vievät eteenpäin Maija Baricin kirjoittamaa Joen laulu -musiikkisatua 4-9-vuotiaille.

Parainen

Paraisilla Arkipelag-viikko alkaa rennolla lounaskonsertilla. Riikka ja Tuomo Tirronen esiintyvät tiistaina Kitaramusiikkia lounaaksi -konsertissa Café Hallonbladissa klo 12. Myöhemmin samana päivänä perheen pienimmät voivat heittäytyä musiikkileikkiin Paraisten kirjaston kaksikielisen muskarihetken mukana klo 17.

Yksi Arkipelag-viikon kohokohdista on Sami Saari & trio Engblom-Marjamäki- Suksi -konsertti Ravintola Kamussa tiistai-iltana klo 18.30. Konsertissa Sami Saari pääsee näyttämään, että on paitsi karismaattinen laulaja, myös erinomainen kitaristi. Luvassa on Saaren oman tuotannon klassikoiden lisäksi myös tukku jazzstandardeja.

Keskiviikkona Paraisilla on mahdollisuus hiljentyä joogakosertin äärelle. Marleene Erdmann ja Minea Varho soittavat harppumusiikkia Rimma Joenperän ohjaamalla kaksikielisellä joogatunnilla Urheilutalo Rehtissä klo 19.30. Joogakonserttiin on rajattu määrä paikkoja, joten ilmoittauduthan etukäteen ».

Paraisilla Arkipelag-viikko huipentuu lied-musiikkikonserttiin, jossa kolmen vuoden välein järjestettävän Helsinki Lied 2018-laulukilpailun B-sarjan voittajat laulaja Wilhelmiina Tomasdottir ja pianisti Siiri Ylijoki esiintyvät Paraisten seurakuntasalissa klo 17.30.

Kemiönsaari

Kemiönsaarella päästään nauttimaan popin ja rokin kovimmista hiteistä jatsimuodossa keskiviikon 27.3. klo 18 Pop goes Jazz -konsertissa. Engblom-Marjamäki-Suksi -trio tarjoaa Villa Landessa iloittelua, rytmistä leikittelyä ja improvisointia.

Kemiönsaaren monitaiteellisessa esityksessä tutkitaan ihmisten välistä vuorovaikutusta, suhtautumista itseen ja muihin Villa Landessa klo 18. Valokuvaa, varjoteatteria ja tanssia yhdistelevässä Kohtaamisia -teoksessa esiintyvät tanssija Sirje Laukkanen-Garza ja nukketeatteritaiteilija Pauliina Vesslin. Esityksen musiikin on säveltänyt LauNau, joka elävöittää esityksen äänimaailmaa myös livenä.

Kaikki Arkipelag-viikon tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia.

Arkipelag-viikon ohjelma »