ArkipelagMusiikki

Hilma soittaa Arkipelagin jousiorkesterissa

9-vuotias paraislainen sellisti Hilma Holkko on mukana Arkipelagin jousiorkesterissa, joka esiintyy seuraavaksi Kaarina-talossa torstaina 9.5. klo 19 Keväisiä sävelmiä -konsertissa. Illan ohjelmistoa varten 20-henkinen orkesteri on harjoitellut mm. Vivaldin Kevät-konserton. Hilma soittaa konsertossa myös soolo-osuuksia.

– Orkesterin treenit ovat kivoja, myös siskoni käy siellä ja olen saanut orkesterista jo muitakin kavereita, Hilma kertoo.

Hilma on ollut Musiikkiopisto Arkipelagin oppilas vauvamuskarista saakka ja 5-vuotiaana soittimeksi valikoitui sello.

– Parasta soittamisessa on se, kun saa uusia kappaleita, joita pääsee harjoittelemaan, Hilma sanoo.

Useinmiten hän harjoittelee useampaa kappaletta samaan aikaan. Kotona Hilma pitää selloa esillä telineessä, joten se on helppo napata siitä harjoittelua varten. Ja harjoiteltua tuleekin melkein joka päivä.

Hilma on Musiikkiopisto Arkipelagin kuukauden musiikkioppilas toukokuussa.

– Hilma on ahkera harjoittelemaan ja hänellä on kyky omaksua ja oppia uusia asioita tosi nopeasti, kertoo sello-opettaja Samuli Paavilainen. – Tänä vuonna on alkanut näkyä jo omaa kiinnostusta musiikin tulkinnallisiin puoliin, mikä tekee soittotunneista hauskoja molemmin puolin. Hän tarttuu rohkeasti uusiin haasteisiin mikä on varmaan myös syynä nopeaan etenemiseen opinnoissa. Hilma on kaikin puolin mahtava sellistin alku jota ohjata opinnoissa!