Arkipelag

Improvisaatioviikko rikkoo musiikkiopiston rutiineja

By 18.10.2018 lokakuu 29th, 2018 No Comments

Musiikkiopisto Arkipelag viettää teemaviikkoa 5.–9.11. improvisaatio-teemalla.  Improvisoinnissa olennaista on unohtaa ”oikean ja väärän” olemassaolo. Niin sanottu moka voi johtaakin aimpaa kiinnostavammille poluille. Teemaviikko tarjoaa oppilaille tavallisesta opetuksesta poikkeavaa, täydentävää koulutusta ja erilaisia elämyksiä. Tavoitteena on ruokkia luovuutta ja tarjota uusia kohtaamisia sekä mahdollisuuksia musiikin ja tanssin luovaan toteuttamiseen yhdessä muiden kanssa.

Improtukseen ja Liikeimproa musiikkioppilaille -työpajaan ilmoittaudutaan kirjoittamalla oma nimi Kaarinan tai Paraisten toimipisteen seinällä olevaan listaan. Muihin työpajoihin ilmoittaudutaan oman opettajan kautta. Improvisaatioviikon ohjelma aiheuttaa poikkeuksia tavalliseen opetukseen, tarkista omalta opettajalta järjestetäänkö tuntiasi.

Paraisten ohjelmassa on mm. liikeimprovisaatiotyöpaja musiikkioppilaille maanantaina 5.11. Työpajassa etsitään liikkeen rentoutta ja omaa tapaa olla ja ilmaista. Työpajassa käsitellään toiminnallis-ilmaisullisesti mm. tilan käyttöä, ajan käyttöä (tempo, rytmi) ja muotoa (keho-kehonosat). Työpajan vetää Susanne Montag-Wärnå.

Torstain yli 10-vuotiaille suunnatuissa musiikki- ja tanssioppilaiden yhteisissä MuTa-jameissa oppilaat pääsevät improvisoimaan poikkitaiteellisesti Sportsgymillä.

Nauvossa tanssijat esiintyvät Bygdegårdenissa keskiviikkona. Tanssikenraaliin on yleisölle vapaa pääsy.

Kaarinassa järjestetyt, musiikkioppilaille suunnatut improtus-workshopit avaavat musiikkioppilaille improvisaation ja itsensä kokonaisvaltaisen ilmaisun maailmaa musiikin ja teatterin tarjoamin keinoin. Workshopeissa harjoitellaan kuuntelemista, läsnäoloa ja kykyä kommunikoida oman instrumentin tai äänen välityksellä. Kootusta materiaalista rakennetaan ryhmän oma sävellys. Workshopia vetää pianisti Anna Laakso.

Kaarinassa omaa luovuutta voi herätellä myös käymällä konsertissa. Ukulele- ja kitaraoppilaat esiintyvät Kaarina-talossa keskiviikkona klo 19. Konserttiin on vapaa pääsy.

Kemiönsaarella Marianne Maans vetää improvisaatiotyöpajoja musiikki- ja tanssioppilaille. Musiikkioppilaat pääsevät kokeilemaan improvisointia orkesterissa ja luomaan äänimaisemia. Soittajat saavat kokeilla melodian, sointujen ja erilaisten äänikerrosten improvisointia.

Tanssijat pääsevät tutkimaan ja kokeilemaan äänen mahdollisuuksia, vartalonrytmejä, äänimaisemien luomista ja kokeilemaan äänen yhdistämistä tanssiin. Tanssijat eivät tarvitse soittimia mukaan työpajaan.

Laulajille on oma Anita Franklinin vetämä asentokorjaus-workshop torstaina.