Arkipelag

Kaksi Arkipelagin tanssijaa mukana MGP:ssä

By 27.8.2020No Comments

Kaksi Arkipelagin tanssijaa on mukana tämän vuoden MGP:ssä, eli Yle Fem -kanavalla esitettävässä Melodi Grand Prix laulukilpailussa. Ohjelmaan valitaan vuosittain kymmenen tanssijaa, jotka esiintyvät kymmenen finaaliin päässeen lauluesityksen taustalla. Koronan vuoksi peruuntuneen koetanssin sijaan järjestettiin videokarsinta, johon 14-vuotias Sonja Sievänen ja 11-vuotias Emmi Kanerva osallistuivat maaliskuussa.

– Videohakemusta varten nauhoitettiin video, jossa piti tanssia vapaasti improvisoiden kappaleen alkuosan aikana ja sen jälkeen esittää heidän valmiina antamansa koreografia, Emmi kertoo. – Päätös valinnasta ilmoitettiin sähköpostilla.

Sonja on tanssinut Arkipelagissa jo 11 vuotta. Hänen tämän syksyn lukujärjestyksessään on balettia, jazzia, nykytanssia, rytmistä voimistelua ja showtanssia.

Emmi on taustaltaan voimistelija, joka vaihtoi kaksi vuotta sitten tanssiin. Hän aikoo tänä syksynä osallistua baletti-, akrobatia-, showtanssi- ja nykytanssitunneille sekä rytmiseen voimisteluun.

Elokuussa tytöt osallistuivat MGP-leirille, jossa päästiin opettelemaan laulujen taustalla suorassa tv-lähetyksessä 10.10.2020 esitettävät koreografiat.

– Leiri alkoi still-kuvauksilla Yle:n tiloissa Helsingissä. Sieltä matkustimme Karjaalle, jossa varsinainen leiri alkoi seuraavana päivänä, Sonja kertoo. – Meille kerrottiin missä kappaleessa kukakin esiintyy, ja koreografiat opetettiin nopeaan tahtiin.

Leirillä ei lopulta ollut kovin paljoa tanssinopetusta, vaan koreografiat videoitiin ja tanssijat harjoittelivat niitä enimmäkseen omaehtoisesti ja kaksi kertaa yhdessä laulajien kanssa. Leirin aikana tytöistä myös otettiin mitat esiintymisasuja varten.

– Leirillä oli tosi kivaa. Oli hauskaa, että siellä oli muutakin kuin tanssiharjoituksia, kuten esimerkiksi disco, Emmi kertoo.

Molemmat tytöt ovat mukana kahdessa tanssissa, joiden lisäksi myöhemmin tullaan harjoittelemaan vielä kolmas, tanssijoiden oma tanssi. Tytöt aikovat harjoitella koreografioita säännöllisesti myös syksyn mittaan, jotta ne eivät unohdu ennen lokakuun suoraa lähetystä.