Arkipelag

Arkipelag edustaa Huittisten Hullussa Puhalluksessa

By 15.1.2019 17 tammikuun, 2019 No Comments

Huittisten Hullu Puhallus on hauska puhallintapahtuma helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Tapahtuman yhteydessä järjestetään soitinkisailu kolmessa eri sarjassa, kaikille avoin kuunnelmus sekä erilaisia konsertteja.

Arkipelagista Huittisten kisailuun on lähdössä käyrätorviedustus: Laura Myllyperkiö ja Ilari Lahesmaa sekä trumpetisti Essi Nurminen.

Laura Myllyperkiö ja Ilari Lahesmaa esiintyvät nimellä Duo Arkpelag. Duo osallistui Hulluun puhallukseen ensimmäistä kertaa jo vuonna 2013, tuolloin soittiminaan alppitorvet, he esittivät kolme omaa sävellystään kahdelle alppitorvelle. Seuraavalla kerralla, vuonna 2016, he osalistuivat kisailuun käyrätorvisooloesityksin. Ilari Lahesmaa valittiin tuolloin jopa finaaliviisikkoon omassa sarjassaan! 

Tänä vuonna Duo Arkipelag on kehittynyt paljon ja aikoo esittää kilpailun kussakin erässä vaativat teokset. Alkukilpailussa he esittävät Franz Haenselin Konserton kahdelle käyrätorvelle ja loppukilpailuohjelmistossa on vaativa James Naigusin Reverie kahdelle käyrätorvelle ja pianolle. 

Essi Nurmisen alkukarsintakappaleena on Arkipelagin trumpettiopettaja Pekka Nebelungin sävellys. Kisassa pyydettiin suomalaista kappaletta, mutta trumpetille on tarjolla hyvin vähän hyviä, suomalaisia sävellyksiä, joten opettaja kirjoitti kisaa varten Dancing goblins -nimisen sävellyksen. Lisäksi Essi esittää Alexander Goedicken Etydin trumpetille ja pianolle. Loppukarsintaan Essi Nurminen on harjoitellut Nerudan trumpettikonserton ensimmäisen osan ja Leopold Mozartin konsertto in D:n toisen osan piccolo trumpetille.

Säestäjäksi Huittisiin lähtee Arkipelagin piano-opettaja, pianisti Saana Iljin.

Pidetään peukkuja Duo Arkipelagille ja Essi Nurmiselle tulevaan koitokseen!