Skip to main content
ArkipelagMusiikkiKemiönsaari Tanssi

Kemiönsaarelainen Lappalaisen perhe odottaa syksyn soitto- ja tanssitunteja

By 11.8.202013 elokuun, 2020No Comments

Musiikkiopisto Arkipelag aloittaa lukuvuoden elokuun puolivälissä lähiopetuksena. Kemiönsaarelainen Lappalaisen perhe, jonka viisi jäsentä osallistuu opiston musiikin tai tanssinopetukseen, odottaa tunteja jo kovasti. Jesse ja Alex soittavat opistossa rumpuja, Lilli aloittaa pianon ja Amina kitaransoiton ja mummi Riitta jatkaa aikuistanssiryhmässä.

”Odotan kovasti tuntien alkua, meillä on tiivis ja mukava ryhmä. Kaikki me ollaan kaivattu tanssiyhteisöä”, Riitta Lappalainen kertoo. ”Ei etäopetuskaan huono ollut, mutta onhan se ihan eri juttu päästä oikeille tanssitunneille. Olen muuttanut saarelle vasta vanhemmalla iällä ja tanssitunneissa on upeaa se, että uusien asioiden oppimisen ja liikunnan lisäksi olen tutustua muihin saarelaisiin.”

Tanssitunneille ja musiikkileikkikouluun on vielä mahdollista ilmoittautua uutena oppilaana. Kemiönsaarella on poikkeuksellisesti myös muutamia musiikkioppilaspaikkoja vielä avoimina. Arkipelag tarjoaa opetusta sekä sähköisissä että akustisissa soittimissa. Kemiönsaaren soitinvalikoimaan kuuluu tällä hetkellä piano, laulu, rummut, viulu, kitara, sähkökitara, ukulele, nokkahuilu, poikkihuilu ja pasuuna. Opistolla on myös ukuleleryhmä ja huilukvartetti joka harjoittelee säännöllisesti joka viikko. Muitakin ryhmiä muodostetaan lukuvuoden aikana.

Myös aikuiset voivat hakea musiikkioppilaspaikkoja Kemiönsaarella. Kunnan kulttuuri- ja vapaa-ajanlautakunta päätti helmikuussa, että opisto voi saada kuntarahoitusosuuden oppilaan ikään katsomatta. Se tarkoittaa, että aikuiset voivat tänä syksynä ensimmäistä kertaa aloittaa musiikkiopiston oppilaina kunnan ja valtion tukemilla oppilaspaikoilla.

”Toivon, että aikuiset ottavat rohkeasti yhteyttä jos haluavat herätellä nuoruusvuosien harrastusta tai ovat aivan vasta-alkajia. Jos haluaa tutustua lähemmin eri soittimiin ennen kuin aloittaa sekin on mahdollista”, huilunsoitonopettaja, apulaisrehtori Nina Källberg sanoo.