Skip to main content
ArkipelagMusiikki

Konsertteja puhtaampien rantojen puolesta

By 26.3.20194 huhtikuun, 2019No Comments
Musiikkiopisto Arkipelag ja Turun seudun musiikkiopisto järjestävät kahden konsertin sarjan, jossa kerätään varoja ympäristön suojeluun. Opistot haluavat herätellä sekä niissä opiskelevia lapsia ja nuoria että alueidensa asukkaita ajattelemaan omaa toimintansa kriittisemmin ympäristön näkökulmasta.
Hyväntekeväisyyskonserttisarjan idea tuli Musiikkiopisto Arkipelagin basso- ja bändiopettaja Janne Engblomilta.
– Kolme vuotta sitten sain ajatuksen, että opiston bändien konsertit voisivat olla vähän enemmänkin: opettaa antamisen ilosta ja siitä, että jokainen meistä voi vaikuttaa. Tämä on jo kolmas hyväntekeväisyyskonsertti, jonka järjestämme ja nyt aiempaa laajempana, kun Turun seudun musiikkiopistokin lähti hankkeeseen mukaan. Tämä aihe on ehkä se tärkein kaikista, konsertit ilmastonmuutosta vastaan ja sen puolesta, että lapsillamme on tulevaisuus, Engblom pohtii.
Musiikkiopisto Arkipelagin Save our Sea -konsertti järjestetään Paraisten Urheilu- ja Nuorisotalo PUNT:ssa 3.4. klo 18.30. Bändikonsertissa esiintyy  yli 50 iältään 11-17-vuotiasta musiikkioppilasta. Oppilaat myös hakevat etukäteen yrityssponsoreita kasvattaakseen hyväntekeväisyyskonsertin keräyssummaa.
Turun seudun musiikkiopiston Pelimusiikkikonsertti pidetään 11.4. klo 19 opiston konserttisalissa (Mestarinkatu 2, Turku). Konsertissa erilaiset kokoonpanot Big Bandista yksittäiseen lauluoppilaaseen soittavat musiikkia pelimaailmasta Super Mariosta Call of Dutyyn ja Simsistä Zeldaan.
Konserttien tuotto ohjataan lyhentämättömänä Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. Molemmat konsertit ovat yleisölle maksuttomia ja lahjoittaminen on vapaaehtoista. Lahjoittaa voi esimerkiksi ostamalla konserttien ohjelmalehtisen, laittamalla rahaa keräyslippaaseen tai tekemällä pankkisiirron PSSry:n tilille FI42 6601 0010 5173 99 (Ålandsbanken) viitteellä Save our Sea.
Varat kerätään Siisti Biitsi -rantojensiivousohjelmalle, jonka tarkoituksena on siivota rantoja kansalaisten voimin, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen ja kerätä tietoa rantojen kunnosta. Ohjelmaa ollaan viime aikoina kehitetty myös ympäristökasvatukselliseen suuntaan tekemällä yhteistyötä koulujen kanssa.
”Siisti Biitsin ykköstavoitteena on nyt lisätä sen ympäristökasvatuksellista puolta, jotta nuoret oppisivat mahdollisimman varhaisessa vaiheessa kunnioittamaan luontoa ja käyttämään niitä apuvälineitä, jotka ehkäisevät roskaantumista. Suomessa meillä on erittäin laadukas jätehuolto ja monipuoliset mahdollisuudet kierrätykseen ja niiden merkitystä tulee korostaa yhä enemmän roskaantumisen ehkäisemiseksi”, sanoo Pidä Saaristo Siistinä ry:n projektikoordinaattori Atte Lindqvist.