Skip to main content
Parainen Tanssi

Kulttuuriparlamentin Liikekuorossa tehdään tanssia ryhmätyönä la 8.9.

By 22.8.2018No Comments

Arkipelagin opettaja Susanne Montag-Wärnå ja kolme kansainvälistä, vierailevaa opettajaa kutsuvat sinut luomaan tanssia ja olemaan osa liikekuoroa Paraisten vanhan Malmin kauniissa ympäristössä.

La 8.9. Vanhan kunnantuvan ruohokentällä
Liikekuoro klo 15.00–17.00
Kaikille avoin liikekuoroesitys klo 17.00

Breath – Unifying statement
Hengittäminen on liikkumista. Jokainen henkäys muovaa kehoamme, hengitämme sitten nopeasti ja terävästi, pitkään ja syvään tai henkeä haukkoen. Hengittäminen saa meidät kohoamaan ja vaipumaan taas kokoon. Liikekuorossa osallistujat kehittävät omat yksilölliset liikkeensä yksinkertaisessa prosessissa. Jokainen on tärkeä. Luotu tanssi on ryhmätyön tulosta.

Rudolf von Laban (1879–1958) oli taiteilija, tanssija ja koreografi, joka omisti elämänsä liikkeelle. Jokainen voi oppia liikkumaan Labanin kehittämällä ilmeikkäällä ja funktionaalisella tavalla, joka edistää terveyttä ja hyvinvointia. Liike luo yhteisöjä. Liikekuoroa vetävät tanssijat ja liiketutkijat, Mareike Beiersdorf (Saksa), Susanne Montag-Wärnå (Saksa/Suomi), René Kramer (Ranska/Saksa) ja Michaela Sabolova (Slovakia) työskentelevät Labanin/Bartenieffin liikeanalyysin parissa Eurolab e.V.-yhdistyksessä. (www.laban-eurolab.org).

Ilmainen

Kulttuuriparlamentti on 22.8.–9.9.2018 järjestettävä kulttuurifestivaali. Tapahtumia koordinoi Paraisten kaupungin kulttuuriyksikkö ja mukana on paljon paikallisia toimijoita.