Arkipelag

Lauluoppilas Emmastiina Sainio kantaa Lucian kruunua

By 26.11.2019No Comments

Arkipelagin Luciaksi on valittu 14-vuotias paraislainen Emmastiina Sainio. Hän esiintyy Lucian päivänä 13.12. Kaarina-talon Lucia-kulkueessa ja -konsertissa kynttiläkruunu päässään. Hänen kanssaan esiintyvät taustalla laulavat tähdet Taimi Laine ja Brianna Sandell sekä tanssi- ja soitto-oppilaita.

Lucia-laulua seuraa tunnelmallinen konsertti, jossa Arkipelagin jousiorkesterit, ukuleleorkesteri ja muut yhteissoittokokoonpanot soittavat musiikkia mm. Frozenista ja Lumiukosta sekä joululauluja ja muita syksyn aikana harjoiteltuja kappaleita.

Tuleva Lucia on osallistunut Arkipelagin lauluopetukseen pari vuotta.

– Olen aina tykännyt laulamisesta ja laulan joka paikassa, joten lopulta äiti ehdotti, että aloittaisin laulutunnit. Siitä se harrastus lähti, Emmastiina kertoo.

– Emmastiina aloitti lauluopinnot valmennusryhmässä, ja on edennyt omaan laulutuntiin sekä bändin laulajaksi. Hänen iloinen persoonansa näkyy joka tunnilla ja hän saa muutkin mukaan, kehaisee Emmastiinaa Luciaksi ehdottanut lauluopettaja Anita Franklin.

Konsertissa Emmastiina laulaa Pyhä Lucia -laulun suomeksi ja ruotsiksi.

– Vähän se jännittää! Olen tottunut laulamaan bändissä hyvän ystäväni kanssa, mutta tällä kertaa joudun pärjäämään ilman ystävän tai bändin tukea, Emmastiina miettii.

– Laulu itsessään ei ole vaikea, se on kivalla korkeudella ja siinä on nätit sanat.

Sea of Sounds -bändissä Emmastiina laulaa toista vuotta.

– Aloitin Sea of Soundsin laulajana, kun kaverit soittivat minulle bänditreeneistään ja pyysivät minua mukaan, koska halusivat bändiin lisää porukkaa.

Seuraava keikka on Popping Xmas -joulukonsertissa Ravintola Kamussa 10.12. klo 18.

Emmastiina on harrastanut Arkipelagissa myös tanssia jo 4-vuotiaasta saakka. Viime keväänä kävi hauska sekaannus, jonka kautta Emmastiina päätyi laulamaan ja tanssimaan balettia samaan kappaleeseen.

– Making of Catballet -esityksessä Sea of Soundsin oli tarkoitus soittaa biisejä, joiden tahtiin tanssijat tanssivat, mutta bändille oli vahingossa määrätty sama biisi, jossa minun itse oli tarkoitus tanssia. Tanssinopettaja Solveig Ekholm keksi ehdottaa, että tekisin molempia yhtä aikaa. Niin minulle hankittiin headset ja Sea of Sounds pääsi soittamaan Umbrellan, samalla kun heidän laulajansa tanssi siinä.

Emmastiinan tanssiryhmä osallistui laulun ja tanssin yhdistelmällä myös tanssikilpailu Dancestationiin marraskuussa 2019. Umbrella sai tuomareilta kehuja omaperäisyydestään.

Popping Xmas Ravintola Kamussa ti 10.12. klo 18
Lucia-kulkue ja konsertti Kaarina-talossa pe 13.12. klo 18.30

Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy.