ArkipelagMusiikki

Luciaa jännittää tuleva esitys

By 5.12.2018 joulukuu 11th, 2018 No Comments

Kaarinan Luciaksi on valittu Musiikkiopisto Arkipelagin lauluoppilas Sara Väätäinen. 23-vuotias Sara laulaa Kaarina-talossa 13.12. klo 19 järjestettävässä konsertissa Pyhä Lucia -laulun suomeksi ruotsiksi ja italiaksi. Lucian lisäksi konsertissa kuullaan Arkipelagin 20-henkistä jousiorkesteria ja soolokappaleita eri instrumenteilla.

– Esitys jännittää, koska minulla ei ole vielä kovin paljoa esiintymiskokemusta. Olen esiintynyt jossain pienemmissä tapahtumissa, mutta tässä olen ainoa laulusolisti isossa konsertissa, Sara kertoo.

Lucia-esiintyminen on ollut tiedossa jo syksystä asti ja laulua on harjoiteltu nyt kuukauden ajan.

– Italiaa on tullut väännetyksi laulutunneilla ennenkin, joten ihan ensimmäistä kertaa en sitä nyt harjoittele.

Itse kulkuetta ei harjoitella etukäteen, vaan Lucia, soittajat ja tanssijat tapaavat toisensa vasta kirjastolla. Lucia-kulkue kiertelee kirjastoa 15-20 minuuttia ennen konsertin alkua ja johdattaa lopuksi yleisön Kaarina-saliin. Kulkuetta johtaa tietysti Lucia kynttiläkruunussaan.

– Kruununkin pitäisi pysyä päässä kunhan ei kauheasti päätä nyökyttele, Sara naurahtaa.

Sara opiskelee Livian ammattiopistossa puutarha-alaa. Hän arvelee, että puutarhurin ammatista tulee mukava työ, mutta unelmat ovat pikemminkin laulamisen puolella.

– Olen tykännyt laulamisesta lapsesta saakka ja minulla on aina ollut unelmana tulla laulajaksi, mutta into lähteä opiskelemaan laulua tuli vasta aikuisiällä.

Lauluopinnot Arkipelagissa Sirja Multamäen johdolla ovat askel tuon unelman suuntaan.