Skip to main content
ArkipelagMusiikkiKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Lukuvuoden 2017–2018 kohokohtia

By 5.6.201820 kesäkuun, 2018No Comments

Mikä vauhdikas ja tapahtumantäyteinen lukuvuosi!

Jo syyskuussa Arkipelagin oppilaat pääsivät esiintymään isolle lavalle puolentoista kuukauden tiukan harjoittelun jälkeen, kun Arkipelag hoiti syyskuun Koulut yhdessä -tapahtuman ohjelman. Vajaa 2000 koululaista ja 200 opettajaa juhlivat Suomi 100 -teemalla.

Yksi tanssin syksyn kohokohdista oli kaksipäiväinen tanssitapahtuma ja -kilpailu Dancestation, joka keräsi Piikkiöön satoja nuoria tanssijoita marraskuussa. Tapahtumassa esiintyi myös Kansallisbaletin nuorisoryhmän tanssija Atte Kilpinen. Katso kuvat!

Arkipelag osallistui Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan järjestämällä oman Suomi 100 -teemaviikon marraskuussa. Teemaviikolla opettajat, vierailevat tähdet ja oppilaat esiintyivät viidessätoista upeassa konsertissa Paraisilla, Kaarinassa ja Kemiönsaarella.

Joulukuun alussa Arkipelag julkaisi uudet internetsivut. Lisäksi Arkipelag aktivoitui sosiaalisissa medioissa. Arkipelagin Facebook-sivulla on nyt 639 seuraajaa ja uutena avattu Instagram-tili on saanut 174 seuraajaa. Lisäksi Arkipelag on aloittanut säännöllisten sähköisten uutiskirjeiden toimittamisen. Seuraa sinäkin meitä: @arkipelagmusik

Yksi tapahtumarikkaan joulukuun kohokohdista oli Paraisten Tulevaisuustehdas. Arkipelagin tanssi- ja musiikkioppilaat olivat mukana poikkitaiteellisessa lasten ja nuorten ajatuksia tulevaisuudesta tulkitsevassa Tulevaisuutehdas-näytötyksessä (näyttely/esitys).

Vuoden aikana kitaristit pääsivät mukaan upeaan Suuri kitaraorkesteri -hankkeeseen. Satapäisen kitaraorkesterin esitykset Turussa ja Espoossa olivat vaikuttavaa kuultavaa!

Helmikuussa Arkipelag perusti oman Youtube-kanavan, jonka videoilla alettiin seurata bändioppilaiden valmistautumista isoon hyväntekeväisyyskonserttiin. Katso videot!

Maaliskuussa opisto järjesti Arkipelag-viikon, jonka aikana oppilaat pääsivät musiikkimatkoille ammattilaisten konserteissa ja esityksissä. Hienoissa konserteissa kaikilla paikkakunillamme esiintyivät Arkipelagin opettajat sekä vierailevat ammattimuusikot. Konserteissa kävi yhteensä n. 1300 katsojaa! Katso kuvat!

Paraisten tanssijat niittivät menestystä kisoissa ja tapahtuissa. Menestynein tansseista oli Pienten kananpoikien tanssi, joka pääsi jokaiseen suurempaan valtakunnalliseen kilpailuun, joita Suomessa järjestetään. Myös rytmisen voimistelun vuosi oli suuri menestys: oppilasmäärät kasvoivat ja voimistelijat menestyivät kisoissa.

Tanssipuolella myös vanhemmat aktivoituivat ja perustivat virallisen Arkipelagin Paraisten ja Kaarinan tanssijoiden vanhempainyhdistyksen huhtikuussa. Vanhemmat olivat suurena apuna mm. Dancestationin ja Tanssimaraton-tanssiesitysten järjestämisessä.

Yksi huhtikuun kohokohdista oli See me -hyväntekeväisyyskonsertti Paraisilla. Konsertissa esiintyi 12 bändiä sekä tanssijoita, yhteensä noin 40 oppilasta. Oppilaat keräsivät konsertilla 1400 € Mannerheimin Lastensuojeluliitolle Turunmaan syrjäytyneiden lasten auttamiseksi. Katso kuvat!

Kemiönsaaren tanssin vuoden kohokohta oli näytösryhmien järjestämä tanssinäytelmä Keisarin uudet vaatteet. Uutta versiota klassikkosadusta esitettiin kolmessa suositussa näytöksessä toukokuussa. Katso kuvat

Kaarinalainen viulutrio Trio Legato menestyi Nuori kulttuuri Sounds -kisan Turun aluekarsinnassa ja pääsi matkustamaan Mikkelissä järjestettyyn loppukilpailuun toukokuussa.

Vuoden aikana musiikkiopisto uudistui myös soitinvalikoimansa puolesta, kun ukulelelle suunniteltiin opintokokonaisuus ja ensimmäinen ukulelea pääaineenaan soittava oppilas aloitti. Kaarinaan perustettiin ukuleleorkesteri Arkilele ja se pääsi suorittamaan ensiesiintymisensä toukokuussa.

Lisäksi oppilaat ja opettajat ovat tehneet hienoja esiintymisiä konserteissa ja tapahtumissa, vanhainkodeissa, kouluissa, julkisilla paikoilla sekä osallistuneet ylimääräisille kursseille ja työpajoihin.