Skip to main content
Arkipelag

Lukuvuoden 2018–2019 kohokohtia

By 1.6.201912 elokuun, 2019No Comments

Taas yksi vauhdikas ja tapahtumantäyteinen lukuvuosi!

Syyskuussa Arkipelagin tanssioppilaat pääsivät esiintymään street-tanssitapahtumiin.

Paraisilla Arkipelagin opettajat ohjasivat tanssityöpajoja ja oppilaat esiintyivät Streets of Pargas -tapahtumassa 1.9.

Kemiönsaarella oppilaat esiintyivät Street&Shake -tapahtumassa 21.9.

Ukulele kasvatti suosiotaan tänä lukuvuonna. Arkipelag aloitti ukuleleryhmät Kaarinan lisäksi myös Kemiönsaarella ja Paraisilla. Nyt Arkipelagin ukuleleryhmissä on yhteensä 17 oppilasta. 9 Kaarinassa, 3 Kemiönsaarella ja 5 Paraisilla.

Musiikin teoria uudistui uuden opetussuunnitelman seurauksena. Teoria kulkee nykyään musiikkitaito-nimellä ja sen opetus on käytännönläheisempää ja sisältää paljon aiempaa enemmän luovaa tekemistä, sävellystä ja improvisaatiota. Lue lisää »

Ålands musikinstitutenin oppilaat vierailivat Arkipelagissa syyskuussa. Kahden opiston tanssijat pääsivät tutustumaan toisiinsa yhteisten tanssituntien ja koreografisen työpajan puitteissa. Vierailu huipentui yhteiseen esitykseen. Lue lisää ja katso kuvat »

Marraskuussa vietettiin improvisaatioviikkoa. Improvisoinnissa unohdetaan oikean ja väärän olemassaolo, kun ”moka” voikin johtaa kiinnostaville poluille. Viikon improtyöpajat tarjosivat uusia kohtaamisia ja mahdollisuuksia musiikin ja tanssin luovaan toteuttamiseen. Kuva: joogakonsertti.

Arkipelagin tanssijat osallistuivat vuoden aikana It’s All In Jazz -jazztanssitapahtumaan, Estradi- ja Glow-tanssikilpailuihin, useisiin rytmisen voimistelun kisoihin sekä esiintyivät Nuori tanssi -jatkokatselmuksessa. Kisamenestystä tuli runsain mitoin!
Kuva: Nauvon tanssijat Estradissa.

Joulu on konserttien ja esitysten aikaa. Lähes jokainen Arkipelagin musiikkioppilas ja monet tanssioppilaat esiintyivät jouluna upeissa konserteissa ja esityksissä. Musiikkioppilailla yksi monista mieleen jääneistä oli Lucia-konsertti, tanssijoilla Tanssiva joulukalenteri.

Tammikuussa Arkipelag aloitti uuden buumin. Kaarinaan perustettiin Fortdance-ryhmä, ja yhtäkkiä oppilaita olikin kolmen ryhmän verran. Lajista tuli ilmiö, joka huomioitiin medioissa niin lehtien, radion kuin tv:n puolellakin. Muut tanssikoulut ovat seuranneet perässä ja Fortdance löytyy nyt yhden jos toisenkin lajivalikoimasta. Kivaa olla innovaattori!

Maaliskuun lopulla Arkipelag-viikko toi vaihelua opiston arkeen. Tavallisen opetuksen sijaan oppilaat pääsivät heittäytymään, hullaantumaan ja hiljentymään konserteissa ja esityksissä.
Kuva: Joen laulu -musiikkisatu.

Kevään aikana aloitettiin laulu- ja piano-oppilaiden yhteinen Lasten lied -projekti. Lied on taidemusiikin muoto, jossa laulaja ja pianisti muodostavat tasavertaisen duon. Projektin mahdollisti vastikään ilmestynyt lapsille suunnattu nuottimateriaali. Lue lisää »

Maaliskuussa Suuri kitaraorkesteri mukanaan myös Arkipelagin kitaraoppilaita konsertoi Sigyn-salin lavalla Turussa. Jo viidettä kertaa koottu kokoonpano oli jälleen suurempi kuin koskaan ennen: soittajia oli mukana kaikkiaan 108. Konsertin ohjelmassa oli musiikkia elokuvista ja TV-sarjoista.

Huhtikuussa Paraisten kulttuurisali täyttyi ääriään myöten, kun bändioppilaat rokkasivat Save our Sea -konsertissa. Tapahtuma tuotti Pidä Saaristo siistinä ry:lle yhteensä 1300 euroa! Illan aikana esiintyi yli 50 iältään 11–17-vuotiasta oppilasta. Lue lisää »

Lauluoppilaat ovat tänä keväänä tutustuneet oopperaan laulumuotona ja oppilaiden ensimmäisiä ooppera-aaarioita kuultiin Ooppera-aariakonsertissa huhtikuussa! Konsertin lavastivat Taidekoulu Picturan oppilaat. Lue lisää »

Myös pop-lauluun keskittyvät oppilaat saivat tänä vuonna oman konserttinsa!

Arkipelagin jousiorkesterin esitykset ovat vuoden kohokohtia monelle jousisoittajalle. Yhdessä soittaminen kun on vaan niin mukavaa!  Toukokuun Keväisiä sävelmiä -konsertti Kaarina-talossa oli yksi orkan vuoden kohokohdista. 20-henkinen orkesteri soitti mm. Vivaldin Kevät-konserton.

Suurproduktio Making of Catballet  veti Paraisten kulttuurisalin katsomon täyteen viisi kertaa ja vielä jäi yleisöä jonoonkin. Mediat suitsuttivat upeasti onnistunutta esitystä. Live-musiikilla säestetyn tanssiteatterin making of -vaiheita seurattiin alusta saakka. Katso kuvia ja videoita »

Näiden lisäksi oppilaat ja opettajat ovat tehneet esiintymisiä vanhainkodeissa, kouluissa, julkisilla paikoilla ja monissa erilaisissa tapahtumissa sekä osallistuneet ylimääräisille kursseille ja työpajoihin. Jokainen kokemus musiikin ja tanssin parissa on arvokas, oli se pieni tai suuri.

Eikä näitä kohokohtia tietenkään olisi, ellei taustalla olisi arvokasta ja tärkeää perustyötä musiikin- ja tanssin opetuksen parissa.