Arkipelag

Making of Catballet valmiina ensi-iltaan

By 20.5.2019No Comments

Paraislainen suurproduktio Making of Catballet on valmis tiistaina 21.5. esitettävään ensi-iltaan. Making of CB on Musiikkiopisto Arkipelagin tanssi- ja musiikkioppilaiden tanssiteatteri, jonka viidessä esityksessä esiintyy yli 200 lasta, nuorta ja aikuista.

Tanssiteatteri on mukailtu versio Olli Kuusiston tuoreesta kirjasta Saariston kissabaletti. Se kertoo kissoista, jotka rakentavat balettiesitystä.
– Making of CB:ssä on päällekkäisiä tasoja, koska esitys kertoo esityksen tekemisestä, kokonaisuudesta vastaava Musiikkiopisto Arkipelagin tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo.
– Myös inspiraatiossa produktion toteuttamiseksi on päällekkäisiä tasoja. Saariston kissabaletti -kirja kertoo isäni näkökulmasta minun eriskummallisesta elämästäni tanssin kehittäjänä Paraisilla. Esitysversio Making of CB taas lähestyy kirjaa enemmän nuorten näkökulmasta, koska nuoria on ollut mukana käsikirjoitustyöryhmässä alusta asti.

Musiikkiopisto Arkipelagin musiikkioppilaat soittavat suurimman osan tanssiesityksen musiikeista livenä. Kissabalettia varten on tehty myös uutta musiikkia. Musiikkiopisto Arkipelagin piano-opettaja, säestäjä Henna Linko on säveltänyt tanssiteatteria varten kaksi uutta kappaletta.
– Pidän taiteidenvälisistä yhteisprojekteista, mikä on ehkä perua siitä, että olin pitkään päätoiminen teatteripianisti, Linko kertoo. – Yhdessä tekeminen on inspiroivaa. Pienemmät ja isommat soittajat tuovat roppakaupalla intoa ja osaamista tähän esitykseen!

Making of Catballet on muutenkin yhdistänyt erilaisia taiteenaloja ja Paraisten kulttuurikoulut ovat lähteneet innolla mukaan hankkeeseen. Taidekoulu Pictura on mukana Making of Catballetin lavastuksen ja puvustuksen tekemisessä ja Sydkustens ordkonstskola  -sanataidekoulu on sanoittanut Lingon sävellyksen.

– Aina ennen ensi-iltaa kysyn itseltäni, miksi elämästä pitää tehdä niin vaikeaa, vaikka helpommallakin pääsisi, Ekholm nauraa hankkeen valtavaa kokoa. – Mutta se fiilis kun yhdessä tehdään ja saadaan aikaiseksi on mahtavaa. Takahuoneessa ja näyttämöllä ratkaistaan yhdessä ongelmia, puhalletaan yhteen hiileen ja tuetaan toisiamme kuin suuri perhe. Se tunne kun näkee vaikkapa ujon nuoren puhkeavan kukkaan ja olemaan tähti näyttämöllä, siinä on jotain sanoinkuvaamatonta.