Arkipelag

Making of CB pääosan esittäjä Ottilialla intensiivinen treenikausi

15-vuotias paraislainen tanssioppilas Ottilia Wallin on Musiikkiopisto Arkipelagin kevään suurproduktio Making of Catballetin päärollissa Alexandrana ykkösroolituksessa. Alexandra on tarinassa hahmo, joka päättää haluavansa organisoida kissabaletin.

Making of Catballetin kasaaminen eri treenisaleilla ja eri ryhmien kesken harjoitelluista osista kokonaisuudeksi alkaa lauantaina 11.5. Ottilia on silloin paikalla koko pitkän treenipäivän, sillä hänen hahmonsa on mukana kautta esityksen. Samoin sunnuntaina. Ottilia treenaa ja esiintyy lähes kaksi viikkoa putkeen.

Balettia ja nykytanssia Arkipelagissa seitsemän kertaa viikossa treenaava Ottilia on tehnyt töitä systemaattisesti tanssin eteen ja vuosia ja on tottunut kovaan harjoittelutahtiin.

– Parasta tanssimisessa on se, että kun menee tanssisaliin siellä voi olla ja tehdä sitä mistä tykkää, eikä tarvi miettiä mitään muuta kuin tanssimista. Ja myös se, että siinä kehittyy koko ajan, Ottilia kertoo.

Making of Catballetin treeneihin tulee pieni hengähdystauko, kun 9-luokkalainen pääsee treenien välipäivänä luokkaretkelle Linnanmäelle ja Fazerille. Treenitauko ja reissu sattuivat onneksi sopivasti samalle päivälle.

– Tällaiset isommat esityskokonaisuudet, ovat juuri niitä juttuja, joista jää parhaat tanssimuistot. Aiemmin olen ollut mukana Pinokkiossa ja Prinsessa Aldogassa. Toinen mahtava juttu on kisamatkat.

Ottilia on mukana myös Arkipelag Danceteam -kisaryhmässä. Erityisesti Oulun ja Rovaniemen kisareissut ovat jääneet mieleen.

– Jokaisella kisaryhmän matkalla meistä on tullut tiiviimpi porukka ja ollaan saatu reissuilta tosi hyviä yhteisiä muistoja, Ottilia pohtii.

Tämän vuoden jälkeen Ottilian elämä muuttuu, kun hän aloittaa lukion. Ottilia aikoo vähentää tanssitreenien määrää, koska koulun vaatimukset tulevat olemaan aiempaa isompia.

– Aion kuitenkin jatkaa sekä balettia että nykytanssia ja treenata edelleen pari kertaa viikossa.

Ottilia on valittu kuukauden tanssioppilaaksi toukokuussa.

– Ottilia Wallin on juuri valmistunut tanssin syventävistä opinnoista, tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo. – Hän on lahjakas, luova ja näyttävä tanssija, jonka hän todisti juuri nykytanssin päättötyössään, jossa hän koreografiallaan pystyi ilmentämään ajatuksiaan ja tunteitaan. Ottilia on edustanut opistoa monissa tapahtumissa, esitykisissä ja kilpailuissa. Hän on luotettava tanssija, ystävällinen ja auttavainen muita tanssijoita kohtaan. Hän oli mukana luomassa positiivisuudellaan ja toisia kannustamalla upean tunnelman valmistuvien viikonloppuun. Ja nyt hänet nähdään pian Alexandra kissan pääroolissa!