Skip to main content
ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Novembers danselev är Alexandra Salin från Pargas

By 2.11.2017december 21st, 2017No Comments

Alexandra Salin från Pargas har valts som novembermånads danselev. Mångsidiga Alexandra dansar fyra olika dansgrenar: balett, samtida dans, jazz och hiphop.

– Alexandra är begåvad, flitig och det allra viktigaste, en pålitlig dansare! Hon är verkligen mångsidig och även bra på att improvisera. Alexandra har uppträtt mycket: Som uppträdare försjunker hon djupt och lever in sig i rollerna. Hon är också med i tävlingsgruppen Arkipelag Danceteam och har genom det tävlat mycket. Alexandra är en exemplarisk dansare. Även om hon är en bra, är hon anspråkslös och vill hela tiden utvecklas vidare. Dessutom är hon vänlig och hjälpsam mot andra, berömmer dansläraren Solveig Ekholm.
Alexandra började ta balettlektioner som 6-åring. Sedan blev hon intresserad av rytmisk gymnastik och senare av samtida dans, showdans och hiphop. Samtida dans är hennes huvudämne, men Alexandra som har passion för dans, går sammanlagt på sju olika lektioner sex kvällar i veckan.
-Jag har tänkt mig fortsätta med dans och söka in till Tammerfors konservatoriums danslinje. Där kan man avlägga examen inom dans och efter det vill jag eventuellt studera till danslärare, berättar Alexandra.