Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Minimidancers esiintyy Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla

Musiikkiopisto Arkipelagin kisaryhmä Minimidancers on valittu esiintymään Kuopio tanssii ja soi -festivaalilla Pienten kananpoikien tanssillaan. Festarilla on lapsille ja nuorille tarkoitettu Tanssioppilaitokset On Stage -katselmus, jossa kananpojat esiintyvät kesäkuun puolivälissä.

Pienten Kananpoikien tanssi (kor. Solveig Ekholm ja Nadja Ekholm) on ollut Arkipelagin kisaryhmien menestyksekkäin tanssi. Se pääsi jokaiseen suurempaan valtakunnalliseen kilpailuun, joita Suomessa järjestetään ja Kajaanin Uudet tanssit -katselmuksessa tanssi toi kotiin jopa yhden pääpalkinnoista. Kuopio tanssii ja soi festivaali on viimeinen sulka Pienten kananpoikien hattuun. Kaikki suurimmat kilpailut on koluttu ja ja tanssi lopettaa uransa huipulle.

Tanssioppilaitokset On Stage -katselmukseen haki kaikkiaan 80 eri tanssiryhmää, yhteensä 41 eri oppilaitoksesta. Esityksiin valittiin 15 suomalaista ja 4 ulkomaista ryhmää kahteen sarjaan: Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän ryhmät ja muut tanssin harrastajat sekä Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän ryhmät.

– Kannustamme nuoria eteenpäin tanssin parissa tarjoamalla heille mahdollisuuden esiintyä festivaaliyleisölle, saada palautetta esityksestään Jorma Uotisen johtamalta raadilta, käydä kursseilla ja tavata muita harrastajia, kertoo Tanssioppilaitokset On Stage -ohjelmien tuottaja Maija Parviainen.

Kuopio Tanssii ja Soi järjestetään 13.–20.6.2018. Festivaalin taiteellinen johtaja on Jorma Uotinen. Tanssioppilaitokset On Stage -esitykset nähdään Kulttuuriareena 44:ssä 13.–15. kesäkuuta 2018. Katselmus järjestetään yhteistyössä Suomen tanssioppilaitosten liitto STOPP ry:n kanssa.