Musiikinopettajat

Janne Engblom, bänditoiminta ja basso

Janne Engblom opettaa Arkipelagissa sähköbassoa ja vastaa bänditoiminnasta. Hän on pitkänlinjan muusikko/opettaja joka mm. on edustanut Suomea euroviisuissa vuonna 1990. Hän on konsertoinut ja kiertänyt ympäri Suomea, Eurooppaa ja Venäjää ja keikkoja pop-, jazz- ja iskelmäsaralla on vuosien mittaan kertynyt yli 6000.

Janne on säveltänyt useita musikaaleja, mm. Turun kaupunginteatteriin ja Turun kesäteatteriin. Hän on myös säveltänyt kappaleita monelle artistille. Hän toimi kapellimestarina teattereissa kahdeksan vuotta. Janne on soittanut yli 100 levyllä ja esiintynyt satoja kertoja tv:ssä ja radiossa.

Janne on opettanut useassa musiikkiopistossa, Arkipelagissa hän on ollut vuodesta 2010.

Anita Franklin, laulu

Anita Franklin on valmistunut laulupedagogiksi Turun Taideakatemiasta 1999. Opettajina ovat olleet Pia-Gunn Anckar, Ritva Auvinen, Kim Borg, Vera Rosza ja Eva Blahova. Hän suoritti opettajan erikoistumisopinnot, lauludiplomin, ja on perehtynyt myös pop- jazzmusiikkiin  Complete Vocal- tekniikalla ja Estill- menetelmällä. Jo opintojen aikana hän teki solistiuraa klassisena alttolaulajana niin lavalla rooleissa kuin konsertoiden. Erityisen kysytty Anita Franklin on ollut oratorioiden alttosolistina. Hän on saanut esittää oman äänensä repertuuaria varsin laajasti. Valmistumisensa jälkeen Anita Franklin työskenteli 7 vuotta Suomen Kansallisoopperan kuorossa oopperalaulajan virassa. Vuonna 2006 tie toi Paraisille Arkipelagin laulunopettajaksi. Lauluopetuksen Anita Franklin aloitti jo opiskeluaikana Turun seudun musiikkiopistossa, joten opetusvuosia on kertyntyt 27 vuotta. Hän on tehnyt myös äänikuntoutusta opettajille ja näyttelijöille.

Roope Kivimaa, musiikkitaito

Roope Kivimaa on alun perin viulunsoitonopettaja, mutta alkoi opettaa musiikin teoriaa (musiikkitaitoa) Arkipelagissa jo vuonna 2001. Nykyään Roope tekee musiikkitaidon opetuksen lisäksi päivätyönä luokanopettajan hommia, opettaen musiikkia myös koulussa. Roope kannustaa oppilaitaan tekemään omia biisejä, improvisoimaan sekä käyttämään musiikkiteknologiaa oppimisen tukena.

Musiikki on Roopelle tärkeää myös vapaa-ajalla, sillä hän on toiminut kapellimestarina, sovittajana ja säveltäjänä viime vuosina Somerniemen musiikkiteatterissa sekä soittaa viulua Suomen suurimmassa argentiinalaisen tangon orkesterissa, Pirttilahti Tango Experiencessä. Omien biisien säveltäminen on aina ollut Roopelle keino ilmaista itseään. Musiikkimaultaan Roope on mm. klassisen, elokuva- ja teatterimusiikin, progressiivisen rockin ja pohjois-intialaisen musan ystävä.

Jarkko Kokki, trumpetti

Trumpetinsoitonopettaja, trumpetisti Jarkko Kokin trumpettitunneilla svengaillaan, rokkaillaan ja tehdään kaikkea mukavaa musiikin parissa. Tunneilla on mahtava meno ja hauskaa riittää!

Jarkko on Raision Nuorisosoittokunnan, Turun Konservatorion, Puolalanmäen Musiikkilukion kasvatti, ja valmistui Ammattimuusikoksi Porin Palmgren-Konservatoriosta ja Musiikkipedagogiksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta.

Opettamisen lisäksi Jarkko keikkailee niin orkestereissa, useissa bändeissä kuin sooloesiintymisinäkin. Jarkolla on laaja osaaminen klassisesta musiikista, pop-/jazz-musiikista sekä teoriaosaamisesta. Trumpetin ohella hän soittaa myös jazz-pianoa, pasuunaa, säestää, improvisoi, sovittaa sekä säveltää omaa musiikkia. Hän opettaa myös muita vaskipuhaltimia, kuten käyrätorvea sekä baritonitorvea.

Lina Källberg, piano

Lina Källberg opettaa pianonsoittoa ja säestystä Kemiönsaarella, joka on myös hänen kotipaikkansa ja paikka jossa hän itsekin aloitti pianotunnit seitsemänvuotiaana. Sen jälkeen piano-oinnot ovat vieneet hänet Turkuun ja myöhemmin Tukholmaan. Nyt hän on tehnyt paluun Kemiönsaarelle, jossa hän tekee parhaansa luodakseen motivoivan ja turvallisen opiskeluympäristön oppilailleen. Vapaa-ajalla Linan voi löytää medioimasta kalliolla meren äärellä, tai kotisohvalta jännittävän fantasiaelokuvan ääreltä.

Krista Leivo, harppu

Krista Leivo on harpunsoitonopettaja ja harpisti, joka on hurmaantunut erityisesti ranskalaisesta harppumusiikista. Hän esiintyy Turun alueella soolomuusikkona, erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa, orkestereissa sekä pitää harpputyöpajoja yhteisöissä. Leivo opettaa harpunsoittoa 5-vuotta täyttäneille lapsille, koululaisille ja sitä vanhemmille oppilaille.
Harppu on sulavaääninen soitin, jolla voi soittaa kauniita ääniä jo ensimmäisestä soittotunnista alkaen. Sen myötä moni onkin aloittanut harpunsoiton aikuisena, sitten kun lapset on kasvatettu ja omien haaveiden toteuttamiseen on aikaa.  Vanhimmat Viisaimmat Arkipelagin harppuoppilaista ovat eläkeikäisiä.

Harpunsoiton voi yleensä aloittaa lainaharpulla. Harpputunnille ei kuljeteta omaa soitinta vaan opetuksessa käytetään musiikkiopiston omaa soitinta. Lisätietoja harpusta löytyy Suomen Harpistit ry:n sivuilta https://harpistit.wordpress.com/harpputietoa/tiivista-harppufaktaa//. Harpunsoitossa suositellaan nuorten ja aikuisten oppitunnin kestoksi 45 minuuttia, koska oppitunnista kuluu aikaa harpun huoltoon liittyvien asioiden oppimiseen.

Ota rohkeasti yhteyttä! Harpunsoiton voi aloittaa koska vaan lukuvuoden aikana.

Mia Pertola, käyrätorvi

Mia Pertola aloitti musiikkiopintonsa pianolla 5-vuotiaana. Vuosia myöhemmin hän haaveili klarinetin soitosta ja liittyi Raision Nuorisosoittokuntaan, jossa soittimeksi arvottiin kuitenkin alttotorvi. Vaskikärpänen puraisi ja alttotorven ohella hän kokeili myös pasuunaa, mutta ihastui lopulta käyrätorveen. Käyrätorviopinnot alkoivat Markku Kolehmaisen johdolla ja jatkuivat myöhemmin Turun konservatoriossa vuonna 1997, Olli Hirvosen opissa.

Käyrätorven A-tutkinnon hän suoritti vuonna 2005 Turun ammattikorkeakoulussa. Nykyisin hän opettaa käyrätorven soittoa sekä johtaa puhallinorkestereita Turun konservatoriossa, Turun seudun musiikkiopistossa sekä Musiikkiopisto Arkipelagissa. Kapellimestaroinnissa Miaa ovat opettaneet Raine Ampuja, Peter Ettrup Larsen sekä Robert Ambrose. Lisäksi hän on toiminut freelance-muusikkona mm. Turun kaupunginteatterissa useamman vuoden ajan. Vapaa- aika kuluu musisoiden, opiskellen, luonnossa liikkuen sekä kuntoillen triathlonin parissa.

Tomi Satomaa, urut

Tomi Satomaa opettaa Arkipelagissa urkujensoittoa. Tomi toimii päätyönään kirkkomuusikkona ja konsertoivana urkurina. Hän on kehittänyt kollegansa kanssa maailman historian ensimmäisen suomenkielisen lapsille suunnatun urkukoulukirjan. Lisäksi Paraisten kirkkoon Tomi ideoi muutamia vuosia sitten Suomen ensimmäisen lasten jalkion. Näin aivan pienetkin lapset ylettyvät soittamaan urkuja jalkion kanssa.

Konserttimatkat ovat vieneet Tomia laajasti ympäri Suomea sekä Keski-Eurooppaan, Venäjälle ja Viroon. Hänen soittoaan on tallennettu useille levyille ja monin Yleisradion nauhoituksin.

Mimi Wallenius, piano

Mimi Wallenius on opiskellut pianonsoittoa Turun konservatoriossa Elzbieta Guzek-Soinin ja Krakovassa prof. Jan Hoffmanin johdolla, sittemmin valmistunut Turun ammattikorkeakoulusta.
Pianonsoitonopettajana hän on toiminut opiskeluajoista asti ja se on aina ollut hänen unelma-ammattinsa. Parhaat hetket opettajana ovat olleet kun huomaa että entisistä oppilaista onkin tullut ammattilaisia. Muut harrastukset ovat mm. kielten opiskelu, puutarhassa puuhastelu, sulkapallo, koirat ja kalusteiden rakentaminen.