Björkman Pia-Maria
musiikkileikkikoulu
040 861 8302
pia-maria.bjorkman@arkipelagmusik.fi
Björkman Pia-Maria
musiikkileikkikoulu
040 861 8302
pia-maria.bjorkman@arkipelagmusik.fi
Pia-Maria Björkman opettaa Arkipelagissa suomenkielisiä musiikkileikkikouluryhmiä ja sekä erilaisia soittoryhmiä kuten pianonsoiton pienryhmiä. Hän valmistui musiikinohjaajaksi Turun konservatoriosta ja Helsingin ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi musiikkileikkikoulun suuntautumisvaihtoehdosta. Myöhemmin hän täydensi opintojaan ylemmällä ammattikorkeakoulututkinnolla musiikin käytöstä vakavasti sairaiden lasten parissa.
Työssään hän kokee tärkeänä kiinnostuksen herättämisen musiikkia kohtaan, musiikin ilon vaalimisen, vuorovaikutuksellisuuden sekä eri taidelajien yhdistämisen musiikin varhaisopetukseen. Pia-Maria työskentelee myös hoivamuusikkona.
Engblom Janne
sähköbasso
050 557 6562
janne.engblom@arkipelagmusik.fi
Janne Engblom opettaa Arkipelagissa sähköbassoa ja vastaa bänditoiminnasta. Hän on pitkänlinjan muusikko/opettaja joka mm. on edustanut Suomea euroviisuissa vuonna 1990. Hän on konsertoinut ja kiertänyt ympäri Suomea, Eurooppaa ja Venäjää ja keikkoja pop-, jazz- ja iskelmäsaralla on vuosien mittaan kertynyt yli 6000.
Janne on säveltänyt useita musikaaleja, mm. Turun kaupunginteatteriin ja Turun kesäteatteriin. Hän on myös säveltänyt kappaleita monelle artistille. Hän toimi kapellimestarina teattereissa kahdeksan vuotta. Janne on soittanut yli 100 levyllä ja esiintynyt satoja kertoja tv:ssä ja radiossa.
Janne on opettanut useassa musiikkiopistossa, Arkipelagissa hän on ollut vuodesta 2010.
Franklin Anita
laulu
045 675 6405
anita.franklin@arkipelagmusik.fi
Anita Franklin on valmistunut laulupedagogiksi Turun Taideakatemiasta 1999. Opettajina ovat olleet Pia-Gunn Anckar, Ritva Auvinen, Kim Borg, Vera Rosza ja Eva Blahova. Hän suoritti opettajan erikoistumisopinnot, lauludiplomin, ja on perehtynyt myös pop- jazzmusiikkiin Complete Vocal- tekniikalla ja Estill- menetelmällä. Jo opintojen aikana hän teki solistiuraa klassisena alttolaulajana niin lavalla rooleissa kuin konsertoiden. Erityisen kysytty Anita Franklin on ollut oratorioiden alttosolistina. Hän on saanut esittää oman äänensä repertuuaria varsin laajasti. Valmistumisensa jälkeen Anita Franklin työskenteli 7 vuotta Suomen Kansallisoopperan kuorossa oopperalaulajan virassa. Vuonna 2006 tie toi Paraisille Arkipelagin laulunopettajaksi. Lauluopetuksen Anita Franklin aloitti jo opiskeluaikana Turun seudun musiikkiopistossa, joten opetusvuosia on kertyntyt yli 30 vuotta. Hän on tehnyt myös äänikuntoutusta opettajille ja näyttelijöille.
Iljin Saana
piano, säestys
040 724 0857
saana.iljin@arkipelagmusik.fi
Piano-opettaja Saana Iljin innostuu erityisesti klassisesta musiikista, jossa saa olla tekemisissä korkeamman, ihmisyyden ylittävän kauneuden kanssa.
Saana on toiminut vuodesta 2012 päätoimisena opettajana ja Kaarinan toimipisteen säestäjänä Arkipelagissa. Opettamisessa palkitsee oman tiedon jakaminen ja asioista keskusteleminen. Myös innostuneilta oppilailta vastaanottaminen antaa paljon virtaa! Saana pitää opetustyössään tärkeänä piano-oppilaiden yhteissoittoa ja yhteisiä projekteja: yhteisöllinen toimintakulttuuri vahvistaa oppimista ja motivaatioita. Sen kautta voi löytyä myös uusia kivoja tuttavuuksia muista musiikkiopistolaisista.
Säestystyössä Saana nauttii siitä, että saa olla tekemisissä myös muiden instrumenttien soittajien kanssa ja tutustua uusiin oppilaisiin sekä ylläpitää omaa soittamista.
Opistotyön lisäksi Saana konsertoi aktiivisesti erilaisissa kokoonpanoissa, mm. Turun filharmonisen orkesterin jousikvartetin ja Turkulaisen vaski- ja lyömäsoitinkokoonpano Quinsonituksen kanssa. Saana on toiminut pianistina myös orkesteri- ja oopperaproduktioissa sekä lied-musiikin parissa.
Saana on valmistunut muusikoksi Turun konservatoriosta ja musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta. Saana on lisäksi suorittanut solistiset erikoistumisopinnot ja pianonsoiton A-tutkinnon Turun ammattikorkeakoulun Musiikkiakatemiassa. Vuonna 2018 Saana suoritti musiikkipedagogin ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa.
Toni Isokivi
trumpetti
050 555 8278
toni.isokivi@arkipelagmusik.fi
Toni Isokivi aloitti trumpetinsoiton 9-vuotiaana Lapuan musiikkiopistossa, ja metalliputkiin puhaltamisesta tuli sittemmin myös ammatti. Koulutukseltaan Toni on musiikin maisteri, ja toiminut ammattitrumpetistina jo vuodesta 2003. Tehtyjen keikkojen määräkin laskettaneen jo tuhansissa.
Päätyöt Laivaston soittokunnassa, vaskikokoonpano Quinsonituksessa sekä muut orkesterit (mm. Turun Filharmoninen orkesteri) ovat vieneet Tonin esiintymään Suomen suurimpien konserttilavojen lisäksi niin Lontooseen, Osloon, Malagaan kuin valtamerten taakse Kanadaankin, mutta aina löytyy aikaa myös piipahtaa kouluissa ja päiväkodeissa tekemässä vaskisoiton hauskuutta tunnetuksi lähiseudun lapsille ja nuorille.
Tonin soittotunneilla soitetaan niin klassista kuin kevyempääkin musiikkia, ja suurena peli- ja elokuvamusiikkifanina oppilaiden kansioihin saattaa eksyä usein niin Tähtien sotaa kuin Ninjago-teemaakin. Trumpetinsoitossa hyvä perustekniikka on kuitenkin äärimmäisen tärkeää, joten jokaisella soittotunnilla tehdään runsaasti myös tekniikkatreeniä.
Vapaa-aikanaan Toni harrastaa valokuvausta ja liikuntaa sopivina annoksina, sekä rentoutuu Netflixin ja Xbox-pelien ääressä.
Kotisivut: http://www.boogiebigstone.com
Jokinen Samuli
harmonikka
044 222 2765
samuli.jokinen@arkipelagmusik.fi
Järvi Henrik
piano, säestys
040 716 7801
henrik.jarvi@arkipelagmusik.fi
Henrik Järvi on turkulaislähtöinen pianisti ja pedagogi, joka toimii Arkipelagissa soitonopettajana ja Paraisten säestäjänä, kohta yhdeksän vuoden ajan. Omat opintonsa Järvi suoritti Turun konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa, Salzburgin Mozarteumissa ja Madridin kamarimusiikki-instituutissa. Opetustyön myötä hän on perehtynyt syvällisesti musisoinnin fysiologiaan ja pedagogiikkaan, suorittaen täydennyskoulutuksia mm. Berliinissä ja Pietarissa. Soittaminen on täysin luonnollista toimintaa ihmiselle, mutta taidon oppiminen vaatii oikeanlaisen ohjauksen lisäksi jatkuvaa harjoitusta. Toisaalta juuri harjoittelu tuo taitojen karttuessa soittamiseen edistymisen tunteen ja siten myös motivaation. Järvi järjestää oppilailleen ryhmätunteja, jotta oppilaat pääsevät oppimaan myös yhdessä ja toisiltaan.
Järven tunneilla kaikki musiikin lajit ovat hyviä, ja mielikuvituksesta syntyvällä vapaalla improvisaatiolla on tärkeä rooli opintojen alussa. Näin oppilas vapautuu luomaan musiikkia, soimaan ilman fyysisiä tai psyykkisiä rajoitteita. Tästä lähtökohdasta on hyvä alkaa kehittämään omia taitojaan soittajana. Oppilaita kannustetaan ja ohjataan tekemään omia kappaleitaan, ja näitä teoksia kuullaan oppilaskonserteissa usein.
Kivimaa Roope
musiikkitaito
045 677 9018
roope.kivimaa@arkipelagmusik.fi
Roope Kivimaa on alun perin viulunsoitonopettaja, mutta alkoi opettaa musiikin teoriaa (musiikkitaitoa) Arkipelagissa jo vuonna 2001. Nykyään Roope tekee musiikkitaidon opetuksen lisäksi päivätyönä luokanopettajan hommia, opettaen musiikkia myös koulussa. Roope kannustaa oppilaitaan tekemään omia biisejä, improvisoimaan sekä käyttämään musiikkiteknologiaa oppimisen tukena.
Musiikki on Roopelle tärkeää myös vapaa-ajalla, sillä hän on toiminut kapellimestarina, sovittajana ja säveltäjänä viime vuosina Somerniemen musiikkiteatterissa sekä soittaa viulua Suomen suurimmassa argentiinalaisen tangon orkesterissa, Pirttilahti Tango Experiencessä. Omien biisien säveltäminen on aina ollut Roopelle keino ilmaista itseään. Musiikkimaultaan Roope on mm. klassisen, elokuva- ja teatterimusiikin, progressiivisen rockin ja pohjois-intialaisen musan ystävä.
Källberg Nina
huilu, nokkahuilu, musiikkitaito
040 700 5664
brektor@arkipelagmusik.fi
Nina Källberg aloitti huilunsoiton 9-vuotiaana Ilmo Mikkolan johdolla. Myöhemmin hän siirtyi Turun konservatorioon, jossa hän suoritti huilunsoiton jatkotutkinnon 1992 ja valmistui samana vuonna huilunsoitonopettajaksi. Opettajinaan hänellä on ollut Ilari Lehtinen ja Hannu Lehtinen.
Tällä hetkellä Källberg hoitaa myös apulaisrehtorin tehtäviä musiikkiopistossa. Nina on opettanut ihania oppilaita Kemiönsaarella vuodesta 1982, kun Kemiönsaaren Musiikkikoulu
perustettiin. Luonto, mökkeily ja omat kolme burmakissaa ovat hänelle sydäntä lähellä, ja hän viihtyy myös joogasalilla. Tuorein harrastus on pasuunansoitto joka tuo iloista lisää musiikintäyteiseen arkeen.
Laakio Outi
laulu
040 727 2374
outi.laakio@arkipelagmusik.fi
Outi Laakio on valmistunut laulunopettajaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja suorittanut laulun erikoistumisopinnot Turun taideakatemiassa. Outi on esiintynyt solistina mm. erilaisissa musikaali-, ooppera- ja oratorioproduktioissa ja hän lauloi kolme vuotta Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Vuonna 2016 Outi sai Turun yliopistosta filosofian maisterin paperit, pääaineenaan logopedia. Outi tekee laulunopettajan töitä Arkipelagin lisäksi myös Art-Durissa (Nauvo) ja Kombissa (Parainen). Opettamisen lisäksi hän tekee osa-aikaisesti puheterapeutin töitä – erityisenä mielenkiinnon kohteenaan ääniterapia. Outi opettaa kaikenikäisiä oppilaita. Nuorimmat oppilaat ovat alakouluikäisiä lauluryhmäläisiä ja vanhimmat eläkeikäisiä. Outi toivoo, että kaikki rohkaistuisivat laulamaan, vaikka eivät itse uskoisikaan olevansa kovin hyviä. Laulaminen on hauskaa ja usein oppilaat sanovat sen olevan terapeuttistakin.
Laamanen Tarja
piano
040 774 6868
tarja.laamanen@arkipelagmusik.fi
Lahti Timo
klarinetti, saksofoni
050 306 9593
timo.lahti@arkipelagmusik.fi
Lehtilä Salla
huilu, nokkahuilu
050 302 9762
salla.lehtila@arkipelagmusik.fi
Lehtimäki Riikka
viulu
040 571 5313
riikka.lehtimaki@arkipelagmusik.fi
Riikka Lehtimäki toimii viulunsoitonopetuksen toimenhaltijana Arkipelagissa ja tietää olevansa kutsumusammatissaan, sillä hän opetti viulunsoittoa kaverilleen jo pienenä tyttönä, kun oli vasta aloittanut viulunsoiton itsekin. Riikka nauttii saadessaan seurata eri ikäisten oppilaitten kehitystä ja kasvua ja olla osa heidän elämäänsä.
Helsingistä Turkuun kotiutunut viulupedagogi on opettamisen lisäksi kartuttanut kokemusta soittamalla erilaisissa orkestereissa ja käynyt soittamassa teatterinkin lavalla. Opiskeluaikana perustettu jousikvartetti antoi motivaatiota soittoon ja innosti esiintymään.
Riikka uskoo yhteismusisoinnin voimaan. Hän johtaa Arkipelagin jousiorkestereita ja pienempiä ryhmiä, joissa harjoitellaan tärkeitä soittotaitoja – toisia kuunnelleen opitaan soiton sujuvuutta ja esiintymistä. Riikka kannustaa oppilaita soittamaan yhdessä ja löytämään soittokaverin, jonka kanssa on kiva musisoida.
Yli 20 opetusvuotta on osoittanut, kuinka tärkeää on opettaa viulunsoiton perusasiat hyvin ja huolellisesti, oppilasta kuunnellen, kannustaa häntä harjoittelemaan ja yhdessä iloita edistymisaskelista. Soittaminen on kivaa, kun oppii ja osaa. Ja sitä osaamista on kiva näyttää muillekin. Riikka rohkaisee oppilaita esiintymään mahdollisimman paljon. Siitä tulee kokemusta ja varmuutta soittoon ja lavalla saa loistaa!
Leivo Krista
harppu
040 724 1500
krista.leivo@arkipelagmusik.fi
Krista Leivo on harpunsoitonopettaja ja harpisti, joka on hurmaantunut erityisesti ranskalaisesta harppumusiikista. Hän esiintyy Turun alueella soolomuusikkona, erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa, orkestereissa sekä pitää harpputyöpajoja yhteisöissä. Leivo opettaa harpunsoittoa 5-vuotta täyttäneille lapsille, koululaisille ja sitä vanhemmille oppilaille.
Harppu on sulavaääninen soitin, jolla voi soittaa kauniita ääniä jo ensimmäisestä soittotunnista alkaen. Sen myötä moni onkin aloittanut harpunsoiton aikuisena, sitten kun lapset on kasvatettu ja omien haaveiden toteuttamiseen on aikaa. Vanhimmat Viisaimmat Arkipelagin harppuoppilaista ovat eläkeikäisiä.
Harpunsoiton voi yleensä aloittaa lainaharpulla. Harpputunnille ei kuljeteta omaa soitinta vaan opetuksessa käytetään musiikkiopiston omaa soitinta. Lisätietoja harpusta löytyy Suomen Harpistit ry:n sivuilta https://harpistit.wordpress.com/harpputietoa/tiivista-harppufaktaa//. Harpunsoitossa suositellaan nuorten ja aikuisten oppitunnin kestoksi 45 minuuttia, koska oppitunnista kuluu aikaa harpun huoltoon liittyvien asioiden oppimiseen.
Ota rohkeasti yhteyttä! Harpunsoiton voi aloittaa koska vaan lukuvuoden aikana.
Långbacka Mikael
pasuuna
050 528 1706
mikael.langbacka@arkipelagmusik.fi
Arkipelagin pasuunaopettaja Mikael Långbacka aloitti muusikonuransa pianonsoitolla 8-9-vuotiaana. Hän löysi pasuunan n. 10-vuotiaana koulun puhallinorkesterissa. Vaasassa kasvanut Mikael kävi Kuula-opistoa, soitti pasuunaa erilaisissa puhallinorkestereissa ja big-bandeissä. Teini-ikäisenä hän pääsi jo tuuraamaan pasuunansoittajaa Vaasan kaupunginorkesteriin. Sibelius-akatemiassa hän opiskeli solistisella osastolla ja teki pasuunansoiton diplomin (nyk. maisteri) vuonna 1987.
Mikael on aina ollut kiinnostunut erityisesti jazzista ja opiskelin ja soitti sitä paljon opiskelujen ohessa. Jo vuonna 84 hän pääsi Umoon, eli Suomen ainoaan vakituiseen, ammattimaiseen big bandiin ja on siinä edelleen. Vuonna 2008 hän alkoi opettaa puhallinsoittimia Turun saaristossa. Hän toimii myös puhallinsoittajien yhdistys Blås Åbolandissa, jonka tarkoituksena on vaalia puhallin- ja bigband-musiikkia Paraisten seudulla.
Marjamäki Henri
kitara
040 565 6796
henri.marjamaki@arkipelagmusik.fi
Mickelson Nina
musiikkileikkikoulu, piano
050 344 2857
nina.mickelson@arkipelagmusik.fi
Mikkola Mauri
sähkökitara
044 559 4559
mauri.mikkola@arkipelagmusik.fi
Musiikki on Mauri Mikkolalle yksi tärkeimmistä itseilmaisun muodoista ja loputon inspiraation ja ihmetyksen lähde. Sähkökitarassa kiehtoo erityisesti sen huimaava monipuolisuus ja lähes äärettömät ilmaisumahdollisuudet. Soitin taipuu lähes mihin vaan musiikkityyliin, ja ääntä voi muokata lukemattomin eri tavoin, sekä ”tatsilla” että soundien kautta. Näitä sähkökitaran mahdollisuuksia tutkitaan tunneilla oppilaan kanssa, tämän kiinnostuksen kohteet huomioiden. Yhdessä pyritään löytämään motivoivia opiskelun muotoja, kuten vaikkapa omien biisien laatiminen, sooloanalyysit tai jonkin tietyn musiikkityylin painottaminen opinnoissa.
Bänditunneilla tutustutaan erilaisiin musiikkityyleihin, syvennytään yhteisen ilmaisun ja kuuntelemisen kehittämiseen sekä improvisoidaan rennolla asenteella. Mauri vetää myös minibändejä, joissa hieman nuoremmat musisoijat pääsevät kokeilemaan eri bändi-instrumentteja ja saavat samalla johdatuksen yhteismusisointiin, erityisesti rytmiikan näkökulmasta.
Mauri on valmistunut yhtye/-orkesterimuusikoksi Turun Konservatoriosta 2002, ja opettanut lähes kaksikymmentä vuotta mm. eri musiikki- ja kansalaisopistoissa. Hän on soittanut useissa eri kokoonpanoissa monia eri genrejä, jazzista ja fuusiosta heavy metalliin ja rockista sekä bluesista kokeelliseen musiikkiin. Omassa soitossaan hän pyrkii elämään hetkessä ja tunteessa, sekä ottamaan riskejä. Soittamisen lisäksi Mauri säveltää jazz-/fuusio-vaikutteista instrumentaalimusiikkia, ja on tehnyt sävellys-, sovitus- ja toteutustyötä lyhytelokuviin sekä muihin taideprojekteihin. Hänellä on myös musiikkiteknologian osaamista. Musiikin ohella sydäntä lähellä ovat lenkkeily ja jalkapallo, ajatteleminen, elokuvat ja kirjat, roolipelit sekä kaukaisuuteen tuijottaminen.
Multamäki Sirja
laulu
040 753 5281
sirja.multamaki@arkipelagmusik.fi
Sirja Multamäki toimii laulunopettajana Arkipelagissa. Hän aloitti opinnot vuonna 1989 Turun Konservatoriossa Hannu Kerkolan johdolla ja täydensi opintojaan Sibelius-akatemiassa. Sirja on toiminut opettajana myös Turun Konservatoriossa ja Turun Ammattikorkeakoulussa. Arkipelagissa hän on opettanut vuodesta 1995 saakka.
Sirja on aiemmin esiintynyt mm. Turun Filharmonisen orkesterin solistina ja konsertoinut aktiivisesti. Nykyään hän esiintyy pienimuotoisissa konserteissa. Pedagoginen työ on aina ollut hänen sydäntään lähellä. Sirjan oppilaat ovat menestyneet niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.
Ollila Markus
piano
044 055 0508
markus.ollila@arkipelagmusik.fi
Paavilainen Samuli
sello
040 678 7023
samuli.paavilainen@arkipelagmusik.fi
Arkipelagin sello-opettaja Samuli Paavilainen on opettanut Arkipelagissa jo vuodesta 2008. Muusikkotaustaakin on takana jo koko elinikä. Kouvolasta lähtöisin oleva Samuli aloitti viulunsoiton Pohjois-Kymen musiikkiopistossa 4-vuotiaana. 7-vuotiaana hän vaihtoi selloon. Samuli muutti musiikin perässä toiselle paikkakunnalle yksin jo peruskoulun jälkeen. Kokkolassa hän suoritti yhdistetysti lukion ja Musiikkialan perustutkinnon. Sen jälkeen hän jatkoi sello-opintojaan Turussa Timo Hanhisen opissa ja valmistui Turun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi. Samuli lähti opiskeluaikana mukaan kaikkiin mahdollisiin projekteihin, joten hän on tehnyt kaikkea oopperasta ja musikaalista uuteen musiikkiin. Mutta kamarimusiikki on aina ollut lähimpänä hänen sydäntään.
Samulin sello-oppilaat ovat pääsääntöisesti 9-19-vuotiaita. Nuorin oppilas on ollut 5-vuotias ja myös vasta aikuisena soittoharrastuksen aloittaneita oppilaita on ollut.
Pertola (ent.Kuczynski) Mia
käyrätorvi
040 569 0239
Mia Pertola aloitti musiikkiopintonsa pianolla 5-vuotiaana. Vuosia myöhemmin hän haaveili klarinetin soitosta ja liittyi Raision Nuorisosoittokuntaan, jossa soittimeksi arvottiin kuitenkin alttotorvi. Vaskikärpänen puraisi ja alttotorven ohella hän kokeili myös pasuunaa, mutta ihastui lopulta käyrätorveen. Käyrätorviopinnot alkoivat Markku Kolehmaisen johdolla ja jatkuivat myöhemmin Turun konservatoriossa vuonna 1997, Olli Hirvosen opissa.
Käyrätorven A-tutkinnon hän suoritti vuonna 2005 Turun ammattikorkeakoulussa. Nykyisin hän opettaa käyrätorven soittoa sekä johtaa puhallinorkestereita Turun konservatoriossa, Turun seudun musiikkiopistossa sekä Musiikkiopisto Arkipelagissa. Kapellimestaroinnissa Miaa ovat opettaneet Raine Ampuja, Peter Ettrup Larsen sekä Robert Ambrose. Lisäksi hän on toiminut freelance-muusikkona mm. Turun kaupunginteatterissa useamman vuoden ajan. Vapaa- aika kuluu musisoiden, opiskellen, luonnossa liikkuen sekä kuntoillen triathlonin parissa.
Satomaa Tomi
urut
040 737 7148
Tomi Satomaa opettaa Arkipelagissa urkujensoittoa. Tomi toimii päätyönään kirkkomuusikkona ja konsertoivana urkurina. Hän on kehittänyt kollegansa kanssa maailman historian ensimmäisen suomenkielisen lapsille suunnatun urkukoulukirjan. Lisäksi Paraisten kirkkoon Tomi ideoi muutamia vuosia sitten Suomen ensimmäisen lasten jalkion. Näin aivan pienetkin lapset ylettyvät soittamaan urkuja jalkion kanssa.
Konserttimatkat ovat vieneet Tomia laajasti ympäri Suomea sekä Keski-Eurooppaan, Venäjälle ja Viroon. Hänen soittoaan on tallennettu useille levyille ja monin Yleisradion nauhoituksin.
Schwela Johanna
viulu
040 512 6137
johanna.schwela@arkipelagmusik.fi
Suksi Oskar
lyömäsoittimet
050 514 3472
oskar.suksi@arkipelagmusik.fi
Oskar Suksi (s. 1992) on soittanut rumpuja ja lyömäsoittimia 8-vuotiaasta. Turun seudun musiikkiopistolta valmistumisen jälkeen hän opiskeli vuoden Yhdysvalloissa sekä yksityisesti että osittain Berklee College of Musicissä, Bostonissa. Musiikkilukion jälkeen hän jatkoi opintojaan ensin Turun Konservatoriolla ja sen jälkeen Metropolia AMK:ssa Helsingissä.
Oskar on viimeiset kymmenen vuotta tehnyt hyvin aktiivisesti työtä freelance-muusikkona lukuisissa eri kokoonpanoissa ja projekteissa, sekä opettanut lyömäsoittimia yksityisenä elinkeinonharjoittajana ja eri oppilaitoksissa.
Vaikka Oskar nauttii suuresti musiikin monimuotoisuudesta ja on keikkatöiden parissa kuultu soittavan kaikkea klassisesta musiikista tuplabasariheviin hän nauttii eniten modernin jazzin sekä afrokuubalaisen musiikin soittamisesta ja esittämisestä.
Sundström Micaela
musiikkitaito, piano, vapaa säestys
040 415 4473
micaela.sundstrom@arkipelagmusik.fi
FM Micaela Sundström on opiskellut musiikkitiedettä sekä sivuaineinaan psykologiaa ja pedagogiikkaa Åbo Akademissa. Hän alkoi työskennellä Arkipelagissa 90-luvulla ja opettaa pianoa, vapaata säestystä ja musiikkiaitoa. Musiikkitaidon tunneilla Micaela pyrkii turvalliseen ja rentoon tunnelmaan. Teoreettisia tehtäviä sekoitetaan käytännön harjoituksiin.
Micaela suoritti Opetushallituksen tutkintoa 2022 ja 18.9.2023–30.4.2024 hän toimi opiston rehtorin sijaisena.
Vapaa-ajallaan hän touhuaa musiikin vastapainoksi puutarhanhoidon, ruuanlaiton, leipomisen ja sekatekniikkataiteen parissa.
Tirronen Riikka
kitara, ukulele
040 564 0648
riikka.tirronen@arkipelagmusik.fi
Riikka Tirrosen tunneilla pääset tutustumaan klassisen kitaran ja ukulelen ihmeelliseen maailmaan niin yksin kuin ryhmässä. Riikka aloitti kitaran soittamisen aikanaan pienessä Paimion musiikkiopistossa, josta tie vei Turun Konservatorioon. Arkipelagiin hän juurtui heti valmistumisensa jälkeen vuonna 2000. Ukulele tuli myöhemmin mukaan kitaralle pikkusiskoksi. Suuri unelma ukuleleorkesterista on täyttynyt kovaa vauhtia lisääntyvän oppilasmäärän johdosta. Opettamisessa on hienointa parhaansa yrittävät oppilaat
Tirronen Tuomo
kitara, ukulele
0400853975
tuomo.tirronen@arkipelagmusik.fi
Tuomo “Tumppi” Tirronen on soittanut kitaraa 8- vuotiaasta asti. Tumppi lempinimensä hän on saanut sormestaan joka lapsena jäi oven väliin ja meinasi jäädä lyhyemmäksi kuin kaikki muut sormet. Sormi parani ja Tuomo on soittanut kitaraa jo monen monta vuotta.
Tuomon polku kitaristiksi ja kitaransoitonopettajaksi on ollut pitkä ja polveileva. Matka alkoi koti Turusta Ruotsin kautta Saksaan ja lumisten Alppien yli Sveitsiin jossa Tuomo valmistui suurten taputusten kera.
Tuomon lempiajatuksiin kuuluu se ettei harjoitteluun kannata käyttää liikaa aikaa vaan, sitten kun harjoitellaan niin sitten harjoitellaan kunnolla! Silloin jää enemmän aikaa kavereitten kanssa leikkimiseen tai muihin hauskoihin asioihin. Tuomon hauskoihin asioihin kuuluu kaksi mäyräkoiraa Valma ja Napsu.
Wallenius Mimi
piano
040 506 3691
mimi.wallenius@arkipelagmusik.fi
Mimi Wallenius on opiskellut pianonsoittoa Turun konservatoriossa Elzbieta Guzek-Soinin ja Krakovassa prof. Jan Hoffmanin johdolla, sittemmin valmistunut Turun ammattikorkeakoulusta.
Pianonsoitonopettajana hän on toiminut opiskeluajoista asti ja se on aina ollut hänen unelma-ammattinsa. Parhaat hetket opettajana ovat olleet kun huomaa että entisistä oppilaista onkin tullut ammattilaisia. Muut harrastukset ovat mm. kielten opiskelu, puutarhassa puuhastelu, sulkapallo, koirat ja kalusteiden rakentaminen.