Band, orkester och ukulelegrupper är avgiftsfria för Arkipelags instrument- och sångelelever. Även utomstående elever är välkomna. Avgiften för utomstående är 85€ / termin.

Bandverksamhet

Är du intresserad av att spela och sjunga i ett band? I Arkipelag har du möjlighet att vara med i band och träna samspel. Vi spelar allt från dagens hetaste hits till pop, rock och jazzklassiker. Bandena sätts ihop så att ålder och nivå beaktas. Om du har kompisar som spelar så kan man också bilda ett ”kompisband”.
Vi brukar då och då också hålla konserter i t.ex. skolor och på ungdomsgårdar. Idén är att eleverna skall få en inblick i hur det är att vara i ett band, allt från att träna till att uppträda.

Mer information om bandverksamhet i Pargas: Janne Engblom, 050 557 6562

Mer information om bandverksamhet i S:t Karins: Mauri Mikkola, 044 559 4559

Stråkorkestrar

Arkipelag har två stråkorkestrar. De yngre eleverna spelar i Guldstråkarna och längre hunna elever spelar i Diamantorkestern. Flera ryms med!

Orkestrarna övar periodvist och uppträder i en större konsert runt två gånger per år. De gör även utfärder och samarbetar med andra musikinstitut. Riikka Lehtimäki leder orkestrarna.

Mer information: Riikka Lehtimäki, 040 571 5313

Ukulelegrupper

Det finns ukulelegrupper i alla Arkipelags verksamhetspunkter. Man ska ha sin egen ukulele, men man behöver ingen tidigare erfarenhet.

S:t Karins
måndag kl. 17.30-18.15

Kimitoön
tisdag kl. 17.30-18.15

Anmäl dej med: kansli2@arkipelagmusik.fi.