ArkipelagMusiikki

Musiikkiopisto Arkipelagiin on jatkuva ilmoittautuminen

By 11.2.2020No Comments

Musiikkiopisto Arkipelag ei enää järjestä pääsykokeita musiikkioppilaaksi pyrkiville, vaan opistoon voi hakea läpi vuoden ja paikat myönnetään soitinkohtaisilta jonotuslistoilta sitä mukaa kun niitä vapautuu. Jos siis mielii oppilaaksi, kannattaa ilmoittautua jonoon heti! Musiikkiopistoon ilmoittaudutaan soittamalla kansliaan (02) 458 5803. Myös muskarissa tai soitinvalmennuksessa olevien perusasteen paikkaa toivovien tulee ilmoittautua jonoon.

Musiikkioppilaiksi haluavan kannattaa miettiä useampia itseä kiinnostavia instrumenttivaihtoehtoja. Suosituimmissa soittimissa jono voi olla pitkä, eikä paikkaa avaudu niin helposti kuin harvinaisemmissa soittimissa. Piano on vuodesta toiseen kaikkein suosituin instrumentti ja viime vuosina myös mm. lyömäsoittimiin on ollut pitkä jono.

Myös musiikkileikkikouluryhmiin otetaan lapset ilmoittautumisjärjestyksessä, joten sinnekin kannattaa ilmoittautua ajoissa. Mikäli ryhmä on täysi, oppilas voi jäädä jonotuslistalle odottamaan vapautuvaa paikkaa.

Tanssiryhmiin mahtuu usein lisää oppilaita, joten tanssiin ilmoittautuvan kannattaa katsoa oman alueen lukujärjestys ja kysellä paikkaa itseä kiinnostavilta tanssitunneilta.

Opinnot musiikkiopistossa aloitetaan syksyllä, kun lukuvuosi alkaa, mutta paikat jaetaan pääsääntöisesti jo saman vuoden toukokuussa, kun vanhojen oppilaiden jatkoilmoittautumiset on rekisteröity ja vapautuvien paikkojen määrä on tiedossa.