Skip to main content
ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Neljä Arkipelagin tanssijaa valittiin Helsinki Dance Festivaalille

By 29.9.2023No Comments

Helsinki Dance Festival 2023 -tapahtumaan on valittu neljä Musiikkiopisto Arkipelagin tanssijaa. Lokakuussa ensimmäistä kertaa järjestettävä tapahtuma tarjoaa kilpailuja, ammattilaisten vetämiä työpajoja, esityksiä ja tanssivideoita.

– Uusi kisa järjestetään upeissa puitteissa Aleksanterin teatterissa ja kisatuomaristossa istuu Suomen tunnetuimpia tanssitaiteilijoita, Musiikkiopisto Arkipelagin tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo.

Paraisilla ja Kaarinassa treenaava, kaarinalainen Ines Gonzalez pääsi Ballet Prix -sarjaan suoraan Estradi-tanssikilpailusta, jossa hän sijoittui toiseksi juniorien balettisoolojen kategoriassa. Hänet valittiin tänä vuonna myös Kansallisoopperan balettikoulun erikoiskoulutukseen, jonka ensimmäinen kurssijakso on syyslomalla. 13-vuotias Ines esiintyy Helsingissä espanjalaisella tanssilla Coppelia-baletista.

Paraislaiset Lotta Bergman ja Stella Ake valittiin samaan sarjaan esikarsinnan kautta; 14-vuotias Lotta esiintyy variaatiolla Joutsenlammesta ja samanikäinen Stella nukkevariaatiolla Coppeliasta. Myös Lotta ja Stella ovat mukana oopperan erikoiskoulutuksessa. Kurssimuotoinen koulutus antaa balettiharrastusta tukevaa lisäopetusta kotipaikkakunnalla suoritettavien tanssiopintojen lisäksi.

Sonja Sievänen puolestaan pääsi esikarsinnan kautta Laura Mäkelän koreografioimalla Olio-nykytanssisoolollaan Contemporary Prixiin. 17-vuotias Sonja siirtyi tänä syksynä Arkipelagilta ammattitanssijakoulutukseen Tampereen konservatorion tanssilinjalle. Opinnot alkoivat elokuussa.

– Musiikkiopisto Arkipelagin tanssilinja on suhteessa melko pieni, joten saamme olla ylpeitä viime vuosien poikkeuksellisesta menestyksestä, jota on tullut sekä tanssikilpailuissa että erikoiskoulutukseen ja ammattiopintoihin valittujen oppilaiden määrissä. Meillä on taitavia ja omistautuneita opettajia, lisäksi avain onnistumiseen on sekä omien opettajien välisessä että opettajien ja ulkopuolisten tanssin ammattilaisten yhteistyössä, joka antaa oppilaille paljon lisää, rehtori Micaela Sundström kertoo.

Helsinki Dance Festival järjestetään Aleksanterin teatterilla 1.10.2023. Sekä baletti että nykytanssikisojen tuomaristossa istuvat Tiina Myllymäki, Atte Kilpinen, Juha Kirjonen, Vivianne Budsko-Lommi ja Annamari Keskinen.