Skip to main content
ArkipelagMusiikki

Opettajat kouluttautuvat huomioimaan erilaisia oppijoita

By 9.11.2020No Comments

Seitsemän Musiikkiopisto Arkipelagin soitonopettajaa osallistui marraskuun alussa erityislasten oppimista käsittelevään kaksipäiväiseen koulutukseen Arkipelagin Kaarinan toimipisteessä.

Koulutuspäivät ovat osa ESBM- hanketta (Elevermed särskilda behov i musikundervisningen), jonka tarkoituksena on oppimisen tuen huomioiminen ja saavutettavuuden lisääminen musiikin perusopetuksessa. Puolitoista vuotta kestävä hanke tarjoaa musiikinopettajille työkaluja erilaisten oppijoiden (oppimis-, keskittymisvaikeudet) oppimisen tuen ja yksilöllisten oppimispolkujen huomioimiseen.

– Oli todella virkistävää nähdä kollegoita! Tuntui hyödylliseltä vaihtaa kokemuksia, keskustella aiheesta kouluttajien avausten pohjalta ja saada jo nyt asiaan uusia näkökulmia, kertoo koulutukseen osallistunut viuluopettaja Riikka Lehtimäki. – Näin koulutuksen alkumetreillä odotan kovasti, mitä kaikkea tulemme sisäistämään, oppimaan ja jakamaan.

– Soitonopettajan peruskoulutuksessa ei käsitellä erityisoppilaita, joten tällaiselle kurssille tosiaan on tarvetta. Opetushan on paljon muutakin kuin sormien oikeat paikat, lisää kitaraopettaja Riikka Tirronen.

ESBM on Musiikkiopisto Arkipelagin ja Raseborgin kulttuuriopiston koordinoima koulutushanke Varsinais-Suomessaja Uudellamaalla. Opistot tarjoavat sen kautta koulutusta sekä omille että yhteistyökuntien- ja verkostojen opettajille. Osallistujille maksuton hanke on OPH:n tukema ja se sisältää useampia lähikoulutusjaksoja. Kouluttajina toimivat erityisopettajat Terhi Järnström ja Sari Koponen sekä Kuopion konservatorion Annukka Knuuttila ja Elina Vetoniemi.