Ilmoittaudu Musiikkiopisto Arkipelagiin

Musiikkileikkikouluun

Ilmoittaudu musiikin varhaisopetukseen (muskari, soitinvalmennus, minibändi) soittamalla kansliaan 044 762 5554.

Tanssioppilaaksi 

Katso paikkakuntasi lukujärjestyksestä sinua kiinnostavat tanssilajit ja ilmoittaudu tanssitunneille soittamalla kansliaan 044 292 1508. Lisätietoa lajeista löydät tanssin oppiaineet -sivulta.

Musiikkioppilaaksi

Musiikkioppilaaksi voi ilmoittautua soittamalla kansliaan 044 762 5554. Jonotuslistat ovat soitinkohtaisia. Opistossa on mahdollisuus opiskella kaikkia akustisia ja sähköisiä soittimia (ks. soittimet-sivu), laulua, musiikkitaitoa ja musiikin teknologiaa. Kannattaa miettiä löytyisikö suosituimman soittimen, pianon, lisäksi jokin muu vaihtoehto, jolloin on suurempi mahdollisuus saada opiskelupaikka. Hakiessa voi antaa useamman soitinvaihtoehdon.

Jos et saanut paikkaa

Kaikille Arkipelagin musiikkiopintojen piiriin hakeutuville pyritään järjestämään mahdollisuus aloittaa opintonsa meillä. Jos varsinaisia perusasteen paikkoja ei ole tarpeeksi tarjolla ja jos ikää on muskaria enemmän, hakija ohjataan mahdollisuuksien mukaan soittimien ryhmäopetuksen piiriin, joko soitinpiireihein tai soitinvalmennukseen. Soitinpiiri on usein vähintään kahden oppilaan ryhmä, jota opetetaan samaan aikaan. Mahdollista on myöskin aloittaa opinnot yleisellä osastollamme, jonka lukukausimaksut ovat perusasteen paikkoja korkeammat. Yleisellä osastolla opetus on yksilöopetusta.

 

Mikä on hyvä aloitusikä?

Musiikki

Suositeltavaa on aloittaa n. 7–8-vuotiaana. Tärkeää on vahva motivaatio, riittävät musiikilliset kehittymisvalmiudet ja hyvä keskittymiskyky sekä kiinnostus siihen soittimeen, johon hakeutuu. On kuitenkin soitinryhmiä joissa opinnot voi aloittaa jo alle kouluikäisenäkin jos intoa ja keskittymiskykyä löytyy, kuten. viulu, piano, sello, haitari, huilu, kornetti, lyömäsoittimet. Toisaalta on soittimia, jotka vaativat jo vähän enemmän kokoa tai muutoin kehittyneempää fysiikkaa soittajalta, kuten klarinetti, isot vaskipuhaltimet ja kontrabasso. Laulun voi aloittaa 13–14-vuotiaana, hieman sitä nuoremmat voivat aloittaa valmennusryhmässä.

Tanssi

Tanssin voi aloittaa alle kouluikäisenä lastentanssilla, kuitenkin aikaisintaan 4-vuotiaana. Tanssin alkeisopintojen kautta edetään perusopintoihin, jotka aloitetaan n. 9–10-vuotiaana. Mukaan voi tulla myöhemminkin. Tanssiharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa! Myös aikuisille on omia ryhmiä.

Bekanta dig med Arkipelag