Vuokrasoittimet ja oman soittimen hankinta

Musiikkiopistolla on käytössään rajoitettu määrä ja valikoima vuokrasoittimia, joita oppilaat voivat vuokrata lukukaudeksi kerrallaan. Vuokraaja tekee kirjallisen sopimuksen opiston kanssa. Soittimista perittävä vuokra peritään lukukausimaksujen yhteydessä. Ne jotka vuokraavat soittimen opistolta sitoutuvat seuraaviin ehtoihin:

  • vuokraaja huolehtii että soitinta säilytetään asianmukaisesti ja kohdellaan asiallisesti soittamiseen
  • soitin ei ole leikkikalu
  • soitin palautetaan siinä kunnossa kun se oli vuokraamishetkellä
  • vuokraajan tulee itse huolehtia asianmukaisesta vahingonkattavasta vakuutuksesta
  • soittimen käytössä kuluvien tarvikkeiden kustannuksista, mm. kielet, huolehtii vuokraaja itse

Opisto tarjoaa mahdollisuuden päästä alkuun soittoharrastuksessa, mutta ei ole tarkoitus, että oppilas vuokraa samaa soitinta monen vuoden ajan. Vuokrasoittimen avulla voi varmistua siitä että valittu soitin on juuri se mitä haluaa soittaa, eikä alkuvaiheessa näin tarvitse uhrata suuria summia oman soittimen hankintaan. Kun oman soittimen hankinta tulee ajankohtaiseksi, kysy neuvoa ensisijaisesti omalta opettajaltasi.

Nuottihankinnat

Heti opintojen alusta asti on tärkeää että oppilas hankkii omia nuotteja opiskelua varten. Joitakin yksittäisiä kopioita voidaan tarvittaessa ottaa, mutta oman nuottikirjaston hankinta
kotiin on paitsi oiva reservi tulevaisuutta varten myös välttämättömyys. Nuottivihot voivat olla arvokkaitakin hankintoja, mutta on syytä muistaa että monessa tapauksessa niistä on iloa vuosiksi eteenpäin.