ArkipelagParainen TanssiKaarina Tanssi

Perusopinnoista valmistuvien tanssioppilaiden videoesityksiä

By 1.6.202018 kesäkuun, 2020No Comments

Koronakeväästä johtuen tanssijat eivät päässeet tänä vuonna esiintymään kevätnäytöksessä. Sen sijaan perusopinnoista valmistuvat tanssioppilaat ovat tehneet virtuaalisia päättötöitä. Niiden lisäksi tällä sivulla on oppilaiden itse kirjoittamat esittelyt itsestään sekä Arto Kunnolan valokuvanäyttely.

Jag heter Freja Jansson. Jag började dansa när jag var sex år gammal. Då dansade jag samtida dans och hiphop. Under dom senaste fyra åren har jag dansat balett och också balett- samtida- street dans i Nagu.

Det är svårt att förklara hur mycket dans betyder för mig. Men jag tycker att det är roligt att röra mig med musiken och att kunna uttrycka mig på så många olika sätt.

Eftersom jag bor på Korpo bakom två färjor, har resorna till danstimmarna varit rätt tunga. Jag är ändå glad att min mamma har orkat skjutsa mig under alla dessa år.

Tanssi on kuin toinen todellisuus, jota voin muokata.
– Wenla Kurvinen

Nimeni on Saara Hautala ja olen 13-vuotias. Olen tanssinut koko ikäni, mutta aloin harrastamaan sitä noin 3-vuotiaana. Aloitin lastentanssissa, mutta siellä leikittiin lähinnä hippaa, ja minä halusin tanssia. Noin 3,5-vuotiaana aloitin Raija Lehmussaaren balettikoulussa ja tanssin siellä 6-vuotiaaksi asti, kunnes muutimme Paraisille. Sen jälkeen jatkoin kuitenkin vielä Turussa, Centrossa Dancemix- ja showtanssitunneilla. Baletin aloitin Arkipelagissa noin 8-vuotiaana ja nykytanssin noin 10-vuotiaana. Jatkoin Turussa Dancemixiä/showtanssia vielä jonkin aikaa balettiharrastukseni ohella. Muita harrastuksiani ovat tanssin lisäksi kitaran ja ukulelen soitto sekä silloin tällöin myös piirtäminen ja maalaaminen. Tanssiminen on minulle tärkeää, koska se on toki liikuntaa, mutta myös keino unohtaa kiireet ja negatiiviset ajatukset. Tanssiminen vapauttaa, eikä sen tarvitse näyttää muille hyvältä. Kunhan se tuntuu itsestä hyvältä.

Olen Lotta Bergman ja olen 12-vuotias. Aloitin tanssin 5-vuotiaana ja olen tanssinut nyt 7 vuotta. Pääaineena minulla on baletti. Harrastan myös rytmistä voimistelua. Minusta tanssissa on parasta esiintyminen ja treenaaminen. Olen saanut paljon ihania ystäviä tanssin kautta.

Hei, minä olen Laura Kallio. Olen 14 vuotta vanha ja olen suomenruotsalainen. Kolmevuotiaana aloin tanssimaan arkipelagissa nykytanssia ja tanssin perusteita ja lopetin kolme vuotta myöhemmin. Kymmenenvuotiaana halusin aloittaa uuden harrastuksen ja siitä lähtien olen tanssinut rytmistä voimistelua ja balettia.

Olen Helvi Kottonen, olen 11, ja täytän pian 12. Olen tanssinut nykytanssia melkein 8 vuotta, balettia noin 3 vuotta, ja tänä lukuvuonna olen aloittanut showtanssin ja hip hopin. Nykytanssi on lempparilajini.

Tykkään tanssimisesta, koska se on vapauttavaa ja huoleni lähtevät pois, kun tanssin. Tanssilla voin ilmaista itseäni. Tanssiminen on mun juttu!

Minun nimeni on Nuppu Luoto ja olen tanssinut 9 vuotta. Tanssissa on parasta yhteiset esitykset. Aloitin tanssimisen 3-vuotiaana. Baletissa minua on opettanut Solveig Ekholm ja Katariina Gonzalez.

Jag heter Ines Blomberg och jag började dansa när jag var 8 år. Jag tycker om att dansa för det får mig att känna mig fri och man får som en känsla av att alla problem försvinner för en stund.

Jag heter Linnea och är 14 år, och har dansat balett i 7 år. Jag dansar för att det är roligt.

Olen Elsa Kottonen, 14-vuotias. Olen tanssinut nyt yli 9 vuotta nykytanssia, balettia 3 vuotta ja jazzia 2 vuotta. Hip hopiakin ehdin aloittaa, mutta se ei valitettavasti enää mahtunut aikatauluuni.
Nautin tanssimisesta koska saan olla vapaa, sekä opin koko ajan uutta itsestäni ja muista. Tanssissa on parasta, kun saa näyttää kuka on eikä tarvitse piilotella sisintään.

Moi oon Taimi 13 v. Aloitin tanssin Musiikkiopisto Arkipelagissa neljävuotiaana Mustikoissa. Kuusivuotiaana aloitin baletin Vadelmissa, ja minua opetti Solveig. Sen jälkeen olen tanssinut balettia 8 vuotta. Tanssin myös nykytanssia 2 kertaa viikossa ja olen mukana kisaryhmässä nimeltä Danceg1rls. Nykytanssissa minua opettavat Nina ja Solveig. Baletissa sekä muissa tansseissa parasta on esiintyminen. Kun astelen lavalle, haluan näyttää muille sisäisen perhosen sekä tanssijan. Musiikki johdattaa minut aina tanssin pyörteisiin. Täytyy kuitenkin muistaa, että kaikki ei tapahdu heti. Tarvitaan kärsivällisyyttä. Mutta tiedän, että unelmat toteutuvat, jos uskon vain niihin. Ollaan rohkeita ja näytetään sisäinen tanssija.

Jag heter Arla och jag har dansat sedan jag var tre eller fyra år. Jag har dansat mest balett men ett år dansade jag också nutida dans.
”Livet handlar inte om att gömma sig från stormen, utan om att lära sig dansa i regnet.”

Olen Emilia Pohjalainen. Olen harrastanut tanssia 6 vuotta. Tanssissa on mukavinta esitykset ja kilpailut. Kilpailen tanssiryhmässä Danceg1rls ja olemme menestyneet hyvin.

Minun unelmani on olla joku päivä kuuluisa balettitanssija.

Hej! Jag heter Stella och har dansat i fyra år.

Hej mitt namn är Ronja jag är 14 år gammal och har dansat snart i 6 år, först var balett inte riktigt min grej men desto äldre ja blev desto mer växte intresset. Jag dansar både balett och rytmisk gymnastik.