ArkipelagMusiikki

Piano-oppilas Arttu Välilä pysähtyy kappaleiden äärelle

By 27.9.2018No Comments

– Tämän hetkinen teema soitonopiskelussani on tunnelma. Opettaja haluaa, että pysähdyn ja mietin mitä tunnelmaa kappaleessa haetaan ja miten se pitäisi soittaa sen sijaan, että vain hyppää suoraan soittamaan sitä, kaarinalainen piano-oppilas Arttu Välilä kertoo.

18-vuotias Arttu on valittu kuukauden musiikkioppilaaksi lokakuussa. Arttu kirjoittaa parhaillaan ensimmäisiä ylioppilaskokeitaan ja valmistuu keväällä, tavoitteena on hakea opiskelemaan Turun yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan.

Musikaalinen Arttu valittiin kuukauden oppilaaksi, koska hän on edistynyt kovaa vauhtia opiskelukiireistä huolimatta.

– Arttu on ehtinyt tekemään kaksi tutkintoakin kahden vuoden sisällä, piano-opettaja Saana Iljin kehaisee.

Arttu aloitti pianonsoiton Kansalaisopistossa 9-vuotiaana ja siirtyi Arkipelagille kahdeksannella luokalla, koska mietti silloin musiikkia yhtenä mahdollisena ammatinvalintana. Opiskelu musiikkiopistossa on kansalaisopistoa tavoitteellisempaa ja tutkintojen suorittaminen helpompaa.

– En enää ajattele musiikkia tulevana ammattina, mutta se tulee aina olemaan tärkeä harrastus. Musiikin kautta pääsen ilmaisemaan itseäni, lisäksi se auttaa purkamaan esimerkiksi koulun aiheuttamia paineita.

Arttu harjoittelee yhdestä kahteen tuntia päivässä ja tykkää kaikkein eniten klassisesta musiikista ja jazzista.

Mieleenpainuvin viimeaikainen musiikkiin liittyvä kokemus on viime lukuvuoden Lied-mestarikurssi. Viikonlopun aikana piano-lauluparit pääsivät harjoittelemaan Sibelius-Akatemian opettajakonkareiden johdolla.

– Se oli todella mielenkiintoinen kokemus ja oli mukavaa ja hyödyllistä saada palautetta muiltakin ammattilaisilta kuin omalta opettajalta.