Skip to main content
ArkipelagMusiikki

Piano-oppilas teki tutkintokappaleistaan kuvataideteokset

By 29.5.2020No Comments

Musiikkiopisto Arkipelagin piano-oppilas Taika Salminen valmistuu tänä vuonna perusopinnoista koronakevään etäopiskelusta huolimatta. Taika on ollut myös Kuvataidekoulu Picturan oppilas viimeiset kuusi vuotta, joten hänen piano-opettajansa Saana Iljin haastoi hänet tekemään kuvataideteoksen jokaisesta tutkintokappaleestaan. Alkuperäinen tarkoitus oli järjestää kuvataideteoksista taidenäyttely, jossa Taikan soittamat kappaleet soisivat taustalla, mutta olosuhteista johtuen näyttely toteutuu virtuaalisesti.

Taika on opiskellut Arkipelagissa vuodesta 2012 saakka. Hän nauhoitti perusasteen loppututkintoaan varten neljä kappaletta: F. Burgmüllerin etydin Separation, Bachin preludin C-duurissa, Beethovenin Sonaatin op. 49 sekä J. Mancellin pelimusiikkia: Cortex Strikes Back – Warp Room musiikin Crash Bandicoot 2- pelistä. Lisäksi hän sovitti ja nuotinsi Crash Bandicoot- pelin kappaleeseen loppuosan (tahdista 31 eteenpäin). Digitaaliset kuvataideteokset hän toteutti piirrustusohjelma Procreatella.

Myös moni muu oppilas valmistuu tänä vuonna etäopiskelusta huolimatta sekä musiikin että tanssin puolelta. Oppilaat saavat todistuksensa postissa tai muuten sovitusti. Paljon onnea kaikille valmistuville!

Bachin preludi C-duurissa, sekä sen inspiroima kuvataideteos

Crash Bandicoot 2- pelimusiikin inspiroima kuvataideteos

F. Burgmüllerin etydin Separation inspiroima kuvataideteos