ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Pojat ryntäävät tanssitunneille Fortnite-pelin innostamana

By 7.1.2019 No Comments

Supersuosittu Fortnite-tietokonepeli on saanut kouluikäiset pojat kiinnostumaan tanssista. Musiikkiopisto Arkipelag aloittaa Kaarinassa kaksi uutta hip hop -tanssiryhmää Fortnite-hengessä tammikuussa. Molemmat ryhmät täyttyivät pojista heti.

– Eräs äiti Kaarinan Littoisista otti minuun yhteyttä ja kysyi järjestämmekö tanssinopetusta pojille. Hän oli kysynyt pojaltaan lähtisikö tämä tanssitunneille ja poika oli vastannut, että kyllä lähtee, jos se on Fortnite-tanssia, Musiikkiopisto Arkipelagin Kaarinan tanssista vastaava opettaja Katariina Gonzalez kertoo.

– Fortnite-fanin äitinä ymmärsin heti mistä kyse ja sanoin, että jos saamme kahdeksan henkilöä ryhmään, tilat ja opettaja järjestyy, niin Fortnite-ryhmä saadaan kyllä käyntiin.

Äiti välitti viestiä pojan kouluun, opettajakokouksessa puhuttiin asiasta ja Wilma-viestiä välitettiin oppilaiden koteihin. Tämän seurauksena kiinnostuneita oli niin paljon, että Gonzalezin sähköposti lauloi koko viikonlopun.

– Fortnite-tanssitunneille on yli 20 alustavaa ilmoittautumista. Pojat ovat pääasiassa ykkös- ja kakkosluokkalaisia. Tällaista ryntäystä en ole koko 15 vuoden urani aikana nähnyt missään!

Musiikkiopisto Arkipelag on tarjonnut tanssinopetusta Kaarinassa vuodesta 2013 saakka, jolloin tunnit aloitettiin Littoisten monitoimitalolla.

– Poikia on tunneilla käynyt ennenkin, etenkin lastentanssiryhmissä, mutta tänä syksynä oppilaana ei ollut yhtään poikaa. Eikä kokonaan pojista koostuvaa ryhmää ole ollut meillä aiemmin Kaarinassa.

Hiphop-tunnit Fortnite hengessä, eli ”Fortdance” alkaa Ristikalloin lastentalolla tammikuussa tiistaisin 15.1. alkaen. Fortdancea opettaa Evgenij Kostuyukov, joka valmistuu Turun AMK:n taideakatemiasta tanssinopettajaksi tänä keväänä. Kostuyukov on aiemmin opettanut street-dancea Paraisten toimipisteessä.

– Evi on luonteva lasten kanssa, taitava tanssija ja hauska heittäytyjä, Gonzalez kertoo, Paraisten lapset ovat tykänneet hänestä kovasti.

Musiikkiopisto Arkipelag järjestää Kaarinassa Fortdance-tuntien lisäksi nykytanssi-, baletti- ja lastentanssitunteja. Tunnit voi aloittaa myös tammikuussa ilmoittautumalla puhelimitse opiston kansliaan.

Evgenij Kostuykov tanssi streetiä Streets of Pargas tapahtumassa syyskuussa.
Kuva: Arto Kunnola