Skip to main content

Kuntapäättäjiä on kutsuttu tutustumaan Musiikkiopisto Arkipelagin arkeen Luovuutta politiikkaan -kampanjaviikolla 5.–11.2.2024. Kampanjan ideana on nostaa taidetta ja kulttuuria harrastavien lasten ja nuorten äänen ja kiinnostuksen kohteet, sekä harrastus- ja opiskelumahdollisuudet osaksi julkista keskustelua.

Viikon aikana poliitikoille tarjoutuu mahdollisuus osallistua soitto- ja tanssitunneille sekä keskustella henkilöstön ja oppilaiden kanssa. Oma opettaja kertoo vierailusta erikseen niille oppilaille, joita asia koskee henkilökohtaisesti.

On tärkeää, että kuntapäättäjät tuntevat taiteen perusopetuksen kentän, sillä kunnassa tehdään tärkeimmät päätökset koskien taiteen perusopetuksen järjestämistä.

Luovuutta politiikkaan on valtakunnallinen kampanja, mukana on yli 60 oppilaitosta ympäri Suomen. Arkipelag toteuttaa kampanjan yhdessä kaikkien Paraisten kulttuurikoulujen kanssa kaikilla niillä alueilla, joilla nämä koulut toimivat (Parainen, Kemiönsaari, Kaarina, Turku).

Päättäjien vierailuista viestitään Arkipelagin sosiaalisissa medioissa (Facebook ja Instagram).

Valtakunnallista Luovuutta politiikkaan -viikkoa koordinoivat Taiteen perusopetusliitto jäsenjärjestöineen sekä Suomen konservatorioliitto, jotka edustavat lähes 300 eri taiteenalojen oppilaitosta eri puolilla maata.

Jos olet kuntapäättäjä ja haluaisit tutustua opiston toimintaan, mutta kutsu ei tavoittanut sinua, ota yhteyttä Musiikkiopisto Arkipelagin tuottaja Milla Raumaan producent@arkipelagmusik.fi tai 040 727 1950.

Lue lisää Luovuutta politiikkaan -kampanjasta Taiteen perusopetusliiton sivuilla »