Musiikkiopisto Arkipelag & Turunmaan kuvataidekoulu KonsTila ylpeänä esittävät:

Musicture
Lentävien kuvien säestämä konsertti

LIVESTREAM
ke 26.5. klo 19 Arkipelagin YouTube-kanavalla »

Musicture on poikkitaiteellinen oppilaskonsertti, jossa klassinen musiikki kohtaa mediataiteen.

Konsertin rakenne seuraa väljästi musiikinhistoriaa ja tarjoilee säveliä varhaisesta klassisesta musiikista moderniin. Mediataide-esitys projisoidaan erilaisille lavalle sijoitetuille pinnoille. Lentävät kuvat korostavat esityksen sisältöä ja sitovat konsertin yhteen. Ne luovat näyttämöllisen elämyksen, jossa asioita tapahtuu yksi toisensa jälkeen nopein siirtymin, ilman taukoja ja kokonaisuus tempaa mukaansa.

Konsertti kuvineen on lasten ja nuorten luomus. Jokainen musiikkikappale kuvitetaan sen soittajan iän huomioiden: soittajan kanssa saman ikäiset taideoppilaat työstävät kyseisen kappaleen taustalla näkyvää kuva- ja videotaidetta.

Musicture on Musiikkiopisto Arkipelagin ja Turunmaan kuvataidekoulu KonsTilan juhlavuosien yhteistyöhanke: kumpikin opisto täyttää 40 vuotta lukuvuonna 2020–2021. Konsertin tekemiseen osallistuu molemmista opistoista yhteensä noin 100 oppilasta.

Animoinnista ja videomapping -teoksesta vastaa Numa Films:n mediataiteilija ja animaatio-ohjaaja Fanni Maliniemi, joka herättää taidekoulun oppilaiden teokset henkiin lavalla. Valoista ja striimauksesta huolehtii Artturi Elovirta Innovations.

Kiitämme hanketta tukeneita

Svenska kulturfonden
Alli Paasikiven säätiö
Svenska folkskolans vänner
Eugène, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse
William Thurings stiftelse
Paraisten kaupunki

Kuvia matkan varrelta