Arkipelag

Rehtorin tervehdys vuodelle 2020

By 8.1.2020tammikuu 27th, 2020No Comments

Vuosikymmen vaihtui mietteliäissä merkeissä maailmalta kantautuneiden surullisten uutisten saattelemana. Australia palaa ja Yhdysvaltojen ja Iranin suhteiden kiristyminen huolestuttaa. Sosiaalisesta mediasta on tullut foorumi, jossa oma paha olo naamioidaan yhteiskunnalliseksi kritiikiksi. Aidon vuorovaikutuksen puuttuessa toinen ihminen tuntuu lähtökohtaisesti uhalta.

Haluan silti uskoa, että uusi vuosikymmen on mahdollisuus muuttaa suuntaa. Toivon, että maailman kantokyvyn ollessa uhattuna, taiteen ja kulttuurin merkitys kasvaa entisestään, kun nykyihmisen, joka on tottunut hakemaan merkitystä elämälleen kuluttamalla, on opittava etsimään sisältöä elämäänsä aineettomien asioiden kautta.

Musiikki ja tanssi ovat yhdistäneet kautta aikojen kaikkia maailman ihmisiä ja kulttuureja ja mikä parasta, ne eivät kuluta luonnnonvarojamme. Tutkimusten mukaan musiikin kuuntelu ja yhdessä soittaminen lisäävät yhteyden löytämistä toisten ihmisten kanssa, tanssi puolestaan kykyä lukea muiden sanattomia tunneviestejä. Taputa samaan rytmiin vihollisesi kanssa ja alatte luottaa toisiinne. Kosketa ja tule kosketetuksi tanssin kautta, turvallisesti ja hyväksytysti.

Arkipelagilla uskotaan, että uusi vuosikymmen on uusi mahdollisuus. Musiikin ja tanssin avulla voi muuttaa maailmaa!

Jenni Uimonen
rehtori