ArkipelagKemiönsaari TanssiParainen TanssiKaarina Tanssi

Saariston lapset matkaavat tanssitunnille lautoilla

By 16.1.2019 No Comments

Kuusivuotias Kaisla Viljainen ja hänen viisivuotias pikkkuveljensä Kuutti Viljainen matkaavat tanssitunneille kahdella eri lautalla. Houtskarissa asuvat sisarukset osallistuvat keskiviikkoisin Musiikkiopisto Arkipelagin lastentanssitunnille Nauvossa. Perhe asuu viikot Houtskarissa, jossa isä työskentelee kalanviljelijänä. Valosunnittelija-äidin työt ovat ympäri Suomea, joten usein juuri isä hoitaa tanssireissut. Viikonloppuisin perhe asuu Paraisilla.

Ensin tanssiharrastuksen aloitti Kaisla, ja pikkuveli kulki mukana ja touhusi viereisessä huoneessa tanssitunnin ajan. Kun Kuutti täytti neljä vuotta hänkin sai aloittaa tanssitunnit. Molemmat tykkäävät tunneista kovasti. Tanssi-ilta vaatii vanhemmilta suunnittelua, sillä reissu kestää lauttamatkoineen yhteensä neljä tuntia ja matkalle otetaan kylmälaukussa eväät mukaan. Houtskarissa ei lapsille ole tarjolla mitään liikunta- tai taideharrastusta, joten matkustaminen on välttämätöntä, jos haluaa harrastaa.

Viljaisen sisarukset on valittu kuukauden tanssioppilaaksi, koska kummatkin ovat tanssineet tosi reippaasti tänä lukuvuonna.

– Kuutti tekee balettiharjoitukset tosi hienosti ja ryhdikkäästi ja Kaisla osaa kaikki harjoitukset niin hyvin, että häntä voi hyvin käyttää esimerkkioppilaana. Molemmat ovat lahjakkaita tanssijan alkuja, tanssinopettaja Solveig Ekholm kertoo.

Solveig opettaa Nauvossa keskiviikkoisin kolmea ryhmää, jotka kaikki ovat suuria ja joihin osallistuvat lapset ja nuoret ovat ylipäänsä hyvin taitavia ja innostuneita. Nauvossa tanssii yhteensä 38 lasta ja nuorta.