Skip to main content
ArkipelagParainen Tanssi

Selätys palkinnoille Kajaanin tanssikatselmuksessa

By 21.1.20211 helmikuun, 2021No Comments

Musiikkiopisto Arkipelagin kisaryhmä MinimiDancers:n painiaiheinen tanssi Selätys (kor. Nadja Ekholm) pääsi Kajaanin Uudet tanssit -koreografiakatselmukseen. Esikarsintaan saapui 120 tallennetta, joista mukaan valittiin 35 koreografiaa. Etäyhteydellä 30.– 31.1.2021 järjestetyssä tapahtumassa Selätys valittiin esiintymään loppunäytöksessä. Koreografia sai myös 800 euron palkinnon, mikä oli toiseksi suurin palkintosumma!

Esiraati ihastui Selätyksessä  selkeään taiteelliseen näkemykseen, mielenkiintoiseen parityöskentelyyn ja tehokkaaseen ryhmittelyn hyödyntämiseen. ”Teema on ajankohtainen siinä mielessä, että siinä käsitellään suomalaista identiteettiä kiinnostavalla tavalla. Hieno kokonaisuus! Tämä teos on mahdollisesti herättänyt myös nuorissa pohdintaa kansallisesta identiteetistä”, palautteessa todetaan.

Arvioijina toimivat mm. Runoviikon taiteellinen johtaja Kati Outinen, Kuopio Tanssii ja Soi taiteellinen johtaja Riku Lehtopolku ja tanssinopettaja Teemu Tuohimaa. Raati valikoi katselmukseen teokset, joissa taiteellinen idea oli selkeästi uutta luova ja syntynyt yleensä luovan prosessin tuloksena. Koreografioita arvioitiin ensisijaisesti teeman kautta; miten teoksen liikemateriaali, nimi, visuaalinen ilme ja äänimaailma tukevat valittua teemaa ja välittyykö teema kaikilla tasoilla.