Skip to main content
ArkipelagParainen Tanssi

Selätys erhöll pris i koreografimönstringen i Kajana

By 21.1.2021februari 11th, 2021No Comments

Tävlingsgruppen MinimiDancers från Musikinstitutet Arkipelag kom med i Uudet tanssit koreografimönstringen i Kajana med dansen Selätys (kor. Nadja Ekholm). Dansen handlar om brottning. 120 inspelningar skickades till förhandsuttagningen av vilka 35 valdes till mönstringen. Selätys valdes till slutföreställningen i evenemanget som ordnades på distans 30-31.1.2021 . Koreografin erhöll ett pris på 800€, vilket var den näst högsta prissumman.

Förhandsjuryn blev betagna av den klara synen på det konstnärliga, det intressanta pararbetet och det effektiva sättet att ta till vara gruppering. “Temat är aktuellt i det avseende att man  behandlar finländsk identitet på ett intressant sätt. En fin helhet! Detta verk har eventuellt även i ungdomar väckt tankar om nationell identitet”, konstaterar man i feedbacken.

Som utvärderare fungerade bl.a. Kati Outinen, konstnärlig ledare för Runoviikko, Riku Lehtopolku, konstnärlig ledare för Kuopio Tanssii ja Soi samt danslärare Teemu Tuohimaa. Juryn valde ut dansverk till mönstringen där konstnärliga idén var klart nyskapande och hade förverkligats genom en skapande process. Koreografierna utvärderades främst via temat; hur verkets rörelse, namn, visuella syn och ljudvärld stöder det valda temat och hut det förmedlas på alla plan.