ArkipelagMusiikki

Suuren kitaraorkesterin keikka jännittää Evertiä

By 8.2.2019 11 helmikuun, 2019 No Comments

Suuren kitaraorkesterin maaliskuinen keikka Turussa vähän jo jännittää 9-vuotiasta Evert Dahlbomia. Hän, ja muut Kemiönsaaren kitaraoppilaat osallistuvat satahenkiseen kokoonpanoon Suuri kitaraorkesteri elokuvissa -tapahtumassa Turun konservatorion Sigyn-salissa 12.3.

Evert on toisen polven arkipelagilainen. Myös hänen isänsä opiskeli viulunsoittoa musiikkiopistossa. Evert opiskelee kitaransoittoa jo kolmatta vuotta. Hän tulee joka viikko Arkipelagin Kemiönsaaren toimipisteeseen suoraan koulusta ja odottelee aulassa tunnin alkua.

– Minulla on Kemiönsaarella 16 mahtavaa oppilasta kitarassa ja ukulelessa, joista yksi on Evert Dahlbom. Hän on hyvä esimerkki tunnollisesta oppilaasta. Hän saattaa vähän irvistää, kun saa haastavamman läksyn, mutta seuraavaan viikkoon mennessä homma on hoidettu ja läksyt osataan. Kemiönsaarella on muutenkin todella hyvä yhteishenki. Kaikki lähtevät mukaan yhteisprojekteihin innolla, kitaraopettaja Riikka Tirronen kertoo.

Evert harjoittelee tällä hetkellä We are the Champions -kappaletta. Elokuvakappaletta ei ole vielä aloitettu, mutta sen aika on ihan pian. Kitaratunnin jälkeen Evert pinkaisee lähellä olevalle äidin työpaikalle, ja sieltä yhdessä äidin kanssa kotiin.


Suuri Kitaraorkesteri elokuvissa, tiistai 12.3.2019 klo 18.00, Sigyn sali, Linnankatu 60, Turku.  Konsertissa Arkipelagin, Turun Konservatorion ja Turun NMKY:n kitaristit soittavat elokuvamusiikkia
.