ArkipelagMusiikki

Spännande att spela på konsert med Stora gitarrorkestern

By 8.2.2019 februari 11th, 2019 No Comments

Konserten med den stora gitarrorkestern gör att det pirrar lite i magen för 9-åriga Evert Dahlbom. Han och de andra gitarreleverna från Kimitoön deltar i den Stora gitarrorkestern på film -händelsen i Sigyn salen vid Åbo konservatorium 12.3. Omkring 100 gitarrister spelar tillsammans i orkestern.

Evert, månadens elev i februari, är Arkipelags elev i andra generationen. Everts pappa har också spelat i Arkipelag. Hans instrument var då violin. Evert har spelat gitarr redan i tre år. Han kommer varje vecka direkt från skolan till Arkipelag på Kimitoön, och väntar på sin lektion utanför gitarrummet.

– Jag har 16 duktiga elever på Kimitoön, både i gitarr och ukulele. En av dem är Evert Dahlbom. Han är ett gott exempel på en duktig elev. Ibland kan han lite rynka på näsan då han får ett lite svårare stycke till läxa, men följande vecka har han fixat allt och läxorna löper fint. Sammanhållningen mellan gitarristerna är otroligt fin på Kimitoön. Alla är genast färdiga att delta i gemensamma projekt, berättar gitarrlärare Riikka Tirronen. 

Evert övar som bäst på stycket We are the Champions. Snart skall vi börja öva på filmmusiken. Efter gitarrlektionen gå Evert till sin mammas arbetsplats, och därifrån åker de hem tillsammans.

Stora gitarrorkestern på bio, 12.3.2019 kl. 18.00, Sigyn salen, Åbo. Fritt inträde. Orkesterdeltagarna kommer från Arkipelag, Åbo Konservatorium och Åbo YMCA.